În Gara de Nord din Bucureşti au fost deja instalate două automate de vânzare a biletelor de tren. CFR Călători a pus în funcţiune sistemul “SellKiosk” de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic intern, în cadrul unui program pilot, care se va aplica etapizat, pentru a permite testarea şi monitorizarea echipamentelor utilizate.

Automatul de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic intern funcţionează non-stop, este dotat cu touch-screen şi e uşor de folosit, pentru plata legitimaţiilor de călătorie având încorporat un cititor de card bancar (POS). Este prevazut cu module şi aplicaţii necesare pentru emiterea legitimaţiilor şi rezervarea locurilor şi oferă informaţii despre orele de plecare şi sosire a trenurilor. Automatele emit legitimaţii de bază, la tarif de preţ întreg, copii, elevi şi studenţi, cu rezervarea locurilor doar la vagoane clasă.

Programul pilot îşi va extinde funcţionalităţile de bază prin introducerea ofertelor tarifare (dus-întors, minigrup etc.) şi rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit/cuşetă. În cursul anului 2010 vor fi montate  10 automate de vânzare a legitimaţiilor şi în alte  staţii CFR din  oraşele mari.

Din a doua jumătate a anului 2010, sistemul va avea opţiunea de plată şi în numerar. CFR Călători urmează să monteze astfel de automate şi în mall-uri, supermarketuri, halte şi staţii în care nu este asigurat serviciu permanent de vânzare a biletelor de tren.