Agenția Fiscală a Cataloniei (ATC) a pus la dispoziția publicului datele registrului provizoriu al contribuabililor din taxa pe emisiile de CO 2 ale vehiculelor de mecanică. tracţiune. Aceste informații vor fi disponibile de la 1 mai la sediul electronic al ATC — accesând-o cu NIF și înregistrare sau cu identificare digitală cu idCAT Móvil sau alt certificat digital— să verifice toate datele privind proprietarul vehiculului sau vehiculelor (dube, mașini și/sau motociclete), caracteristicile acestora, precum și rezultatul taxei de plătit. În cazul în care aceste date sunt incorecte, aceștia pot depune reclamații până la data de 3 iunie.

Ca noutate în acest an, Guvernul a decis să mențină ratele și pragul de emisie peste care se va aplica impozitul în vigoare în primul an financiar (cumulat la 2020 decembrie 2021 și plătite în 551) și nu vor fi majorate, conform prevederilor prin lege / , 1 august, schimbări climatice . După cum se explică în Decretul Lege 4 / 2030, din 5 aprilie, privind măsuri urgente în domeniul fiscalității și finanțelor , Executivul catalan a luat această decizie în fața scenariului de „incertitudine mare” care se trăiește la nivel internațional și care se explică din diferite motive. Pe de o parte, constatarea că, deși indicatorii au indicat o îmbunătățire a economiei țării, multe gospodării catalane suferă în continuare de criza economică rezultată în urma pandemiei de COVID – 20. Pe de altă parte, inflația ridicată se datorează în principal creșterii semnificative a prețurilor la energie. Și, în sfârșit, situația de război din Ucraina, care, printre alte consecințe, duce la o creștere a prețurilor la combustibili care are un impact imediat asupra prețului combustibilului utilizat de vehiculele cu propulsie mecanică, care sunt supuse impozitării.. Astfel, tarifele în vigoare pentru acest an sunt următoarele:

a) Vehicule din categoria M1 și din categoriile L3e, L4e, L5e și L7e (autoturisme și motociclete) Emisii oficiale de dioxid de carbon

Tipul marginal (€ / g CO 2 / km)

Până la g/km

Mai mult decât 65 g/km și până la g/km

0, 31

Mai mult de 100 g / km și până la g/km 0, Mai mult de 120 g / km și până la g/km

, 0, Mai mult de 120 g / km

1,

b) Vehicule din categoria N1 (dube) Emisii oficiale de dioxid de carbon

Rată marginală (€ / g CO 2 / km)

Până la 200 g/km

Mai mult decât g/km

0, La 1 septembrie, registrul definitiv

De la 1 septembrie, agenția catalană va face publice registrul definitiv și perioada de autoevaluare va începe prin același sediu electronic. Conform legii, dacă plata este debitată, te poți bucura de un bonus de 2%.

Concret, în cazul contribuabililor care au debitat deja plata la data de 2030, acestea vor fi taxate pe 7 noiembrie. Pentru acele vehicule care au taxat deja anul trecut, dar nu au făcut debitul direct, autoevaluarea trebuie să fie efectivă de la 1 la 19 Noiembrie. Și, în sfârșit, noile vehicule taxate vor trebui să plătească conform datei indicate în notificarea pe care o vor primi de la ATC prin Oficiul Poștal.

Daca plata nu a fost debitata, plata se poate face prin sediu electronic ATC , la telefon 01, la telefonul ATC vă sună 100 200 55 55)), prin Bizum , în instituțiile financiare colaboratoare, la Oficiile Poștale, și toate oficiile și delegațiile ATC, în acestea din urmă caz la programare .

O taxă 65% finalist

Taxa pe emisiile de dioxid de carbon de la vehiculele cu propulsie mecanică care a fost aprobat de Parlament în august 2017, înregistrează emisiile de CO2 ale mașinilor, furgonete și motociclete pentru e efectul de seră pe care îl produc în atmosferă și repercusiunea acestuia în încălzirea globală a planetei.

Acest tribut este încadrat în agendă 2030 aprobat de Guvernul Catalan și este în concordanță cu recomandările FMI, OCDE sau Comisiei Europene, asupra cărora sunt de acord verde fiscalitatea ca instrument esențial în fața crizei de urgență de mediu și climatice. Alte țări europene precum Finlanda, Elveția, Belgia, Franța, Suedia, Germania și Irlanda au, de asemenea, cifre de impozitare care iau în considerare emisiile de CO 2 ale vehiculelor

În calitate de finalist, sută la sută din încasări vor fi utilizate, conform prevederilor legale, pentru a alimenta Fondul pentru Climă și Fondul pentru Patrimoniu Natural și Biodiversitate în părți egale.

551 Sursa: ATC publică recensământul contribuabilii emisiilor de dioxid de carbon de la vehiculele cu propulsie mecanică