Directorul general al Fondurilor Europene, Mariona Sanz , a evidențiat astăzi „dinamismul” care caracterizează județele Penedès în prezentare de proiecte pentru a accesa fonduri europene și a încurajat afacerile și țesutul local să o mențină. „Colectarea pe care o facem în mod regulat ne arată că absorbția de resurse de către companiile și entitățile locale din Penedès este mare și trebuie să fie în continuare așa” , a avertizat el, pentru că „Pandemia a fost de doi ani de mare reținere și acum există multă concurență” .

Sanz a subliniat că, în unele cazuri, procentul fondurilor primite în Penedès este mai mare, proporțional cu populația medie pe care o are în totalul Cataloniei. „Acesta este un exemplu clar al vitalității care există în această vegueria” , a spus el. În sfârșit, directorul general a trecut în revistă obiectivele cărora le sunt destinate aceste resurse, care nu sunt dedicate doar redresării economice, ci și transformării digitale, sustenabilității, reindustrializării și coeziunii sociale, „Cele patru axe care încheie până să articuleze toate apelurile și care ajung să aibă repercusiuni și să aibă impact local” , a conchis el.

Mariona Sanz a făcut aceste declarații în cadrul ședinței „Fondul de generație următoare: provocări și oportunități” , care a avut loc în această dimineață în El Vendrell și care a avut aproximativ douăzeci de participanți, reprezentanți ai lumii instituționale și ai țesutului de afaceri și social al vegueriei din Penedès. Aceasta este ultima dintr-o serie de prezentări pe care echipa Departamentului de Economie și Finanțe le face pentru toate vegherias, pentru a explica starea fondurilor Next Generation din Catalonia, provocările și oportunitățile pe care le implică și ce

141 Generalitat pentru o sumă de 429 .9 M din resursele din MRR

Guvernul a publicat, la data de

în luna mai, un total de 31 apeluri și licitații pentru fondurile Next Generation UE, care vor mobiliza 429, 6 milioane d ‘euro. Acestea sunt acțiuni din Mecanismul de Recuperare și Reziliență (MRR) care reprezintă unul 31, 8% din 1. 545, 3 milioane admise la Generalitat (din cele 2. 423 , 5 atribuite până acum)

Mai exact, aceasta este 22 apeluri și 20 licitații conduse de diferite departamentele Generalitati (Educatie; Actiune Climatica, Alimentatie si Agenda Rurala; Justitie; Vicepresedintie, Politici Digitale si Teritoriu; Drepturi Sociale; Egalitate si Feminism; Afaceri si Munca), care vor fi utilizate pentru cofinantarea proiectelor in domenii precum precum mobilitatea electrică, reabilitarea energetică a clădirilor, îmbunătățirea durabilității și competitivității agriculturii și a creșterii animalelor, adaptarea socială și profesională a lucrătorilor cu dizabilități sau transformarea flotelor de transport de pasageri și marfă, printre altele.

C entități de cercetare, companii și entități locale, principalii beneficiari din Penedès

Din mijloacele de 2021 și Până în prezent, Catalonia 2 850 i-au fost alocate 7 milioane de euro din fondul european MRR, proveniți din apeluri sau transferuri directe de la guvernul spaniol sau din alocații de stat către Generalitat. Această sumă este repartizată între cele 1 900, 4 milioane care au fost alocate în Catalonia anul trecut și 900, 3 milioane pentru acest an, alocate până acum.

În ceea ce privește județele Penedès, până acum au primit 7,8 milioane de euro, din apeluri de la Generalitat și Stat. Principalele proiecte câștigate în Penedès prin apeluri publicate de Generalitat au beneficiat consiliile 31, care au primit granturi pentru achiziționarea de cărți destinate bibliotecilor Sistemului de lectură publică din Catalonia; i 382 detalii, 22 companii și alte 4 municipalități, care au beneficiat de granturi aferente apelului MOVES III al Programului de stimulare a mobilității electrice

Pe de altă parte, anul , Institut Eugeni d’Ors (0, 10 M) și Milan și Fontanals (0, ) M) au primit granturi pentru inovare aplicată și proiecte de cercetare și transfer de cunoștințe către formarea profesională. Fundația Institutul de Robotică pentru Dependență a luat 0,2 M din linia de granturi pentru proiecte de cercetare în linii strategice, cu colaborare public-privată. Și patru companii au primit granturi din două apeluri diferite: Sertec – 22 și Cornea Project, câte 0, 1M fiecare. a apelului 422195 Torres Quevedo, și Monochrome și Ecopol Tech, 0,3M și, respectiv, 0,4M, a apelului 2021 Misiuni de știință și inovare

Din ce aducem 2022, impactul asupra fondurilor Penedès-ului următoarei generații crește până la 4,8 milioane euro care au fost repartizați în rândul Asociației AERI Innovi (0,4 milioane), din programul de ajutor pentru Grupuri de Afaceri Inovatoare; Centrul pentru Recuperarea Amfibienilor și Reptilelor din Catalonia (0,1 M), subvenții de la Fundația pentru Biodiversitate pentru sprijinirea centrelor depozitare de salvare a exemplarelor vii confiscate; municipiile Vendrell (1M) și Vilanova i la Geltrú (3M), din programul de ajutor pentru municipalități pentru implementarea zonelor cu emisii reduse. Acesta din urmă consiliu a luat și 0,3 milioane de euro din Planul de Transformare și Modernizare Digitală pentru autoritățile locale.

Toate informațiile la fonseuropeus.gencat .cat

Site-ul web fonseuropeus.gencat.cat colectează toate informațiile legate de toate ajutoarele din partea Uniunii Europene, cu un accent deosebit pe Next Generation EU. În această zonă se remarcă spațiul de consultare a tuturor apelurilor pentru accesarea resurselor din aceste fonduri, atât naționale, cât și catalane, cu date și pentru monitorizarea execuției și calendarului. De asemenea, recent a fost activată o secțiune specifică care cuprinde diferitele soluții de finanțare pe care Generalitat le pune la dispoziție companiilor pentru a avansa subvenții, a suplimenta contribuții pentru proiecte de investiții sau a prezenta garanții administrațiilor publice.

NGEUCat, un brand incluziv și apropiat, pentru a prezenta acțiunile Cataloniei în cadrul Next Generation

Generalitat a creat Next Generation Catalonia brand (NGUECat), un brand incluziv care își propune să asigure diseminarea maximă a tuturor resurselor care ajung în Catalonia prin Mecanismul de Recuperare și Reziliență și inițiativa REACT-EU și să prezinte acțiunile

conceptul creativ este reprezentat de un imagotip (uniunea grafică a simbolului și textului), compus din numele mărcii și culorile care identifică cele trei obiective ale colecției Next Generation: digitizarea acesteia acțiune (albastru), tranziție ecologică (verde) și transformare industrială (portocaliu). Logo-ul este format din șase pătrate aranjate astfel încât să evoce harta Cataloniei, dar și F majuscul, prima literă a cuvântului fons.

Sursa: Directorul Fondurilor Europene încurajează țesătura economică și locală din Penedès vegueria să mențină „dinamismul” pe care l-au avut până acum în atragerea de resurse europene. 422195