#Madrid –

Ei câștigă prestigioasa bursă Jandry Lorenzo pentru cercetare

Profesioniștii din cadrul Serviciului de Nefrologie al Spitalului Gregorio Marañón, un centru al rețelei publice a Comunității Madrid, au obținut o bursă prestigioasă acordată de Societatea Spaniolă de Asistență Medicală în Nefrologie pentru a desfășura activități de reconciliere personală, familială și profesională. Acest studiu va fi axat pe domeniul asistenților medicali de nefrologie, întrucât deși există unele studii pe aceste aspecte în contextul nursing-ului în general, nu există date specifice în domeniul Nefrologiei. Noutatea abordării și nevoia de a-i cunoaște rezultatele i-au făcut să merite acest premiu care le va face posibilă cercetarea timp de doi ani.

Un grup de asistente de la Serviciul de Nefrologie al Spitalului Gregorio Marañón au primit Bursa Jandry Lorenzo, acordată de Societatea Spaniolă de Asistență Medicală în Nefrologie (SEDEN), pentru lucrarea intitulată „Personal, family and work-life balance for nursing profesionisti în nefrologie în Spania”. SEDEN sponsorizează această bursă pentru a promova activitatea de cercetare, care vizează extinderea cunoștințelor în domeniul asistenței medicale în nefrologie.

Lucrarea premiată, scrisă de María Ruiz García, Sara Mencía Prendes, Marta Broncano Rodríguez, Francesca Sgarbossa, Marina Peñalba Sanz și Juan Francisco Pulido, asistenți medicali de la Serviciul de Nefrologie Marañón, va fi prezentată la cel de-al 49-lea Congres Național al Societății Spaniole. of Nefrology Nursing, care va avea loc în anul 2024 la Valencia.

Există mai multe studii privind concilierea asistentelor medicale, dar nu există date specifice despre concilierea asistentelor medicale de nefrologie. Asistentele de nefrologie își îndeplinesc funcțiile în diferite situații, cum ar fi dializă, consultații, spitalizare, transplant, dializă peritoneală, ACKD sau afereză terapeutică.

Ca și în alte servicii, profesioniștii în Nefrologie lucrează în ture, ceea ce este necesar datorită îngrijirii continue de care au nevoie pacienții. Obiectivul muncii desfășurate de profesioniștii Spitalului Gregorio Marañón este de a studia reconcilierea familială, personală și profesională a asistenților medicali de nefrologie din țara noastră, dar nu numai a celor cu responsabilități familiale, ci și de a evalua dacă această lipsă de reconciliere afectează decizia asistentelor de nefrologie atunci când își planifică viitorul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Asistentele de la Spitalul Gregorio Marañón încep un studiu privind reconcilierea în Nefrologie