În această dimineață, la Enclave Joven, au fost înmânate premiile corespunzătoare celei de-a X-a ediții a Concursului de Inițiative de Afaceri „Arganda Emprende”, organizat de Primăria Arganda del Rey, prin Direcția Ocuparea Forței de Muncă și Dezvoltare Locală. Inițiativa, care se înscrie în măsurile adoptate de Consiliul Local pentru Dezvoltare și Ocuparea Forței de Muncă, își propune să ajute antreprenorii din Arganda și să promoveze dezvoltarea economică a municipiului, contribuind astfel la consolidarea țesutului de afaceri, precum și la generarea de angajare stabilă. Are scopul de a promova vocația antreprenorială și de auto-angajare, precum și de a ajuta și însoți oamenii antreprenori în faza de lansare și demarare a unor noi proiecte de afaceri situate în Arganda del Rey.

La ceremonia de decernare a premiilor au fost prezenți primarul, Guillermo Hita; consilierul pentru Ocuparea Forței de Muncă, Industrie și Dezvoltare Locală, Irenio Vara; managerul ASEARCO, Ana Castañeda; și reprezentanți ai sindicatelor CC.OO. și UGT și Corporația Municipală. Înainte de livrare, s-a făcut recunoaștere companiilor mentori ale concursului.

Concursul a acordat șapte premii a câte 2.500 de euro fiecare, iar premiile celei de-a zecea ediții au ajuns la: DGS Motos (atelier mecanic), Carolina Pastelería Artesana (patiserie), Bella 89 (magazin de îmbrăcăminte), Composturas Tornasol (atelier de reparații cusut), Taxidermy LM (studio de taxidermie), Sierra 2.0 Peluqueros (coafor) și Psicoemociones (centru de psihologie). Pe lângă premiile în bani, fiecare dintre proiectele câștigătoare va primi sesiuni de mentorat pentru a-și consolida inițiativele desfășurate de companiile locale sponsor, care au fost Codan, Nueva Fedesa, Hutchinson, Iberext, Sener Aeroespacial Grúas Aguilar și Visan.

În evaluarea proiectelor, juriul a ținut cont de diferite criterii precum crearea de locuri de muncă, calitatea și inovația proiectului de afaceri sau vârsta companiei, printre altele.

Sursa: Șapte firme antreprenoriale din oraș, premiate în cadrul X Concursului „Arganda Emprende” | Primăria Arganda