Poliția din orașul Oviedo, din nordul Spaniei, a arestat un român în vârstă de 29 de ani care era căutat pentru acuzații de exploatare sexuală.

Românul ar fi comis faptele, de care este acuzat, în 2013 – 2014, când ar fi obligat două tinere românce să se prostitueze în bodeluri.

Una dintre victimele sale este chiar fosta lui prietenă care l-a denunțat în urmă cu doi ani la poliția din Asturia pentru violență de gen.

Anchetatorii și-au dat seama că tânăra ar fi fost obligată să se prostitueze în beneficiul prietenului său, care o obliga să-și vândă corpul prin amenințări constante.

Acuzatul controla activitatea prietenei sale care a denunțat și faptul că nu avea nici o zi liberă. Românca a spus că într-o zi în care nu s-a prostituat pentru proxenet pentru că suferise un accident rutier, acesta a bătut-o.

În urma anchetei, polițiștii spanioli au mai localizat o victimă a proxenetului român, care se afla în România. Aceasta a povestit cum a ajuns în Spania în 2013 cu promisiunea unei slujbe, la spălat farfurii într-un restaurant.

După ce a ajuns în Asturia, tânăra a fost obligată de cel care a adus-o să se prostitueze în bordeluri ca să plătească „datoria” produsă de deplasarea în Spania.

Românul era dat în urmărire de mai multă vreme și a fost prins în urmă cu câteva zile.