Cu toate că Spania este una dintre favoritele pentru câştigarea titlului mondial, Arabia Saudită a ţinut piept actualilor campioni europeni, în primul meci amical, organizat pe 29 mai, înaintea începerii Campionatul Mondial care se va disputa în perioada 11 iunie – 11 iulie a. c., în Africa de Sud.

Arabii au reuşit să-i marcheze celui mai bun portar din lume două goluri surprinzătoare. Arabia Saudită a lansat primul avertisment în minutul 9, când Al Numari a primit o minge în careu, pe care apoi a trimis-o în plasa laterală. La scurtă vreme, în minutul 16, în urma unui corner executat de pe partea stângă de joc şi la care Iker Casillas a ieşit timid, Osama Hawsawi deschide scorul printr-o frumoasă lovitură de cap menită să-i trezească pe iberici din nostalgia reîntoarcerii pe stadionul din Innsbruck, unde acum aproape doi ani au făcut istorie. După un sfert de oră de la golul arabilor, Spania reuşete să egaleze tot dintr-o lovitură de cap. Xavi îl deschide pe partea stângă pe Iniesta care centrează până la marginea careului mic de unde Villa trimite mingea în plasă. De aici lucrurile par să se schimbe puţin. Spania începe să-şi desfăşoare fotbalul tipic de pase directe, însă unica fază de gol a primei părţi îl are ca protagonist pe Sergio Ramos a cărui lovitură de cap şterge bara porţii apărate de arabi.

În repriza secundă, Spania continuă jocul de pase şi în minutul 58, în urma unei combinaţii între Xavi, Iniesta şi Villa, balonul ajunge la Xabi Alonso, care cu un şut la firul ierbii de la aproape 30 de metri îl învinge pe portarul advers. În minutul 74, pe fondul unei clare superiorităţi a Spaniei, Arabia Saudită egalează printr-un şut deviat cu spatele de Al Numari. La jumătatea celei de-a doua reprize, însă, Fernando Llorente îl înlocuieşte pe Villa, acesta aducând şi victoria Spaniei obţinută în ultimul minut de joc. Atent la cornerul lui Xabi Alonso, gigantul de 1,95 m aduce bucuria în tabăra lui Vicente del Bosque printr-o altă excuţie cu capul, tipică lui Llorente.

Deşi nu a avut jocul de la Campionatul European, în primul meci amical, Spania a arătat că este capabilă să întoarcă un rezultat în favoarea ei chiar şi în ultimul minut, aşa cum ne-au obişnuit echipe precum Germania sau Italia. Trebuie remarcată şi revenirea lui Andres Iniesta, complet recuperat, care în meciul cu Arabia Saudită a creat câteva faze interesante. Un alt lucru pozitiv este şi debutul lui Pedro precum şi cel al lui Javi Martinez.

Selecţionata condusă de Vicente del Bosque mai are de jucat în Austria o altă partidă, având în faţă Coreea de Sud (3 iunie, orele 18.00) după care se va întoarce în Spania pentru a disputa în Murcia, contra Poloniei (8 iunie, orele 22:00), ultimul său meci de pregătire pentru mondialul la care spaniolii vor debuta abia pe data de 16 iunie în compania Elveţiei. Deşi echipe ca Brazilia şi Argentina au ajuns deja în Africa de Sud, Spania nu va pleca până în data de 10 iunie.