Începând de astăzi, a fost notificată Rețeaua de Supraveghere Epidemiologică din Catalonia (XVEC), un total de 1.2022 cazuri suspecte sau probabile de variola la maimuță, dintre care până în prezent 1.406 au fost confirmate. Majoritatea cazurilor confirmate sunt bărbați din 14 și 28 ani care au început simptomele între 5 mai și 20 din iulie 2022. Aproape toate cazurile au prezentat febră, astenie, limfadenopatii și exantem. Leziunile au fost localizate în zonele genitale, periorale și/sau perianale. Cel mai probabil mecanism de transmitere a fost contactul în timpul actului sexual.Aproape toate cazurile au prezentat febră , astenie, limfadenopatii și exantem. Leziunile au fost localizate în zonele genitale, periorale și/sau perianale și, în majoritatea cazurilor, au apărut și în alte localizări. Până acum, complicațiile grave care au fost descrise sunt proctita și afectarea oculară, care uneori au necesitat spitalizare și au fost deja externate. . )Cel mai probabil mecanism de transmitere a fost contactul în timpul actului sexual, mai ales și adesea în contextul evenimentelor festive în masă. În ceea ce privește vaccinurile administrate în Catalonia împotriva variolei maimuțelor, de la începutul procesului de vaccinare, 27 din iulie, până ieri au fost administrate un total de doze, întotdeauna cu programare prealabilă. De la Secretarul de Sănătate Publică precum și de la Direcția Generală Comunicare și Strategie a Departamentul de Salut lucrează împreună cu diverse organizații comunitare într-o manieră constantă și fluidă, cu o atitudine de ascultare activă pentru a afla despre diferitele preocupări pe care le pot avea cu privire la variola maimuțelor (MPX), pentru a le colecta și astfel să le poată oferi un răspuns comun. la nivel de comunicare, prevenire si constientizare. Urmand recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), scopul acestei lucrări este de a crește gradul de conștientizare pentru a face cunoscut ce este variola maimuțelor, cum se răspândește, care sunt căile de transmitere și tratamentul ei. Acțiuni de comunicare destinate cetățenilor ) Departamentul Sănătății a desfășurat diferite acțiuni de comunicare pentru a informa publicul despre variola maimuțelor (MPX) despre simptome și modalități de transmitere pentru prevenirea contagiunii. Diseminarea se face prin aplicații de întâlniri, precum Tinder sau Grindr, unde rulează de la din iunie. Și, de asemenea, pe rețelele de socializare, atât cele ale Ministerului Sănătății, cât și cele ale entităților cu care colaborează. În plus, material grafic a fost distribuit spitalelor în care au fost identificate cazuri și entităților în care se desfășoară activități de promovare și prevenire a sănătății. . )Pentru mai multe informații despre variola maimuțelor, consultați spațiul de pe Canalul de sănătate : https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-az/v/verola-mico/Infografic cu informațiile de bază: 👉🏻 Ce este?👉🏻 Care sunt simptomele?👉🏻 Cum se transmite?👉🏻 Ce tratament are?

https://canalsalut.gencat.cat/web /.content/_A -Z/V/mico-pox/infographic-mico-pox.pdf

) De asemenea, puteți consulta documentul „Informații generale privind grupurile de cazuri de variolă maimuță (Mokeypox): p întrebări mai frecvente’ pregătite de Ministerul Sănătăţii.

https://www.sanidad.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/alertaMonkeypox/docs/Informacion_a_la_ciudadania.pdf👥📝 )Webinarii pentru profesioniștii din domeniul sănătății: Mamuță Webinar Pox – 28 din mai: https://youtu.be/jqv-CMcnaR8

Webinar de actualizare Monkey Pox – din iunie: https://youtu.be/IdzXd28bN2Q2022 Sursa: Comunicare privind alerta pt cazuri de variola maimuță (Mokeypox)