Crearea celor patru noi zone verzi din Consell de Cent, Girona, Rocafort și Comte Borrell și a primelor patru piețe va implica schimbări importante în mobilitatea acestei zone din Eixample. Din noiembrie 12 vor avea loc aceste schimbări de mobilitate legate de lucrările la Superilla Barcelona din Eixample.

Principala schimbare va avea loc în Carrer del Consell de Cent, care va înceta să mai fie o rută de conectivitate pentru a traversa Eixample de la un capăt la altul și se va transforma, în câteva luni, într-o axă verde care va acorda prioritate pietonilor și traficului local și de serviciu. Odată cu aceste modificări, continuitatea rutieră a drumului va fi întreruptă și, prin urmare, șoferilor li se recomandă să caute rute alternative pentru a traversa această zonă a orașului. Continuitatea actuală va fi întreruptă și pe străzile Girona, Rocafort și Comte Borrell și noile piețe.

Se recomandă planificarea și verificarea traseelor ​​în avans

Traficul de cartier si local este garantat, in orice moment, accesul la locuinte, magazine si parcari, dar trebuie avut in vedere ca in majoritatea cazurilor nu va fi posibil să circule pe viitoarele axe verzi în linie dreaptă (cu excepția vehiculelor de serviciu și de urgență și a bicicletelor) și trebuie să se rotească în fiecare bloc. Accesul la o axă verde de pe o stradă transversală va presupune ieșirea pe următoarea intersecție.

Vor fi trei zone în care vehiculele nu vor fi obligate să vire: la intersecția Consell de Cent cu Aribau, la intersecția Consell de Cent cu Passeig de Gràcia și la cele patru intersecții care înconjoară viitoarea piață Consell de Cent cu Girona (Bruc – Consell de Cent, Bailèn – Consell de Cent, Aragó-Girona și Diputació-Girona) .

Ținând cont de aceste modificări, șoferii și locuitorii din zonă sunt sfătuiți să consulte informațiile despre ocolurile în curs de implementare pentru a identifica cel mai bun traseu și pentru a planifica călătoria în avans.

Afecte în timpul lucrărilor

Pe durata lucrărilor, zonele de încărcare și descărcare vor continua să fie amplasate pe străzile transversale și, atâta timp cât fazele de lucru permit, zonele vor fi activate chiar pe axele verzi. Pe durata lucrărilor, bicicletele vor putea circula în continuare în spațiul central amenajat pentru vehicule și li se va permite să circule în continuare în linie dreaptă la toate intersecțiile, la fel ca vehiculele de urgență și de serviciu.

) Lucrările în curs de desfășurare nu afectează transportul în comun din zonă iar accesul la parcări și vaduri este în continuare garantat. Au fost generate și noi trasee pentru pietoni, semnalizate corespunzător.

Informații maxime pentru cetățeni

Pentru a oferi informarea maximă despre mobilitatea se modifică, se vor desfășura mai multe acțiuni de comunicare care vizează atât cartierul și comercianții din zonă, cât și publicul larg.

O echipă de informatori va explica șoferilor. de vehicule modificările planificate și va distribui broșuri cu toate informațiile. De asemenea, vor fi amplasate avize de scară pentru vecinătatea axelor verzi și a străzilor din jur. În același timp, modificările vor fi anunțate și prin anunțuri în mass-media și cu semnalizare relevantă.

Cu viitoarea Superilla Barcelona în Eixample, pietonii, viața de cartier și comerțul local în centrul orașului. priorități. Transformarea Consell de Cent, Girona, Rocafort și Comte Borrell și crearea a patru noi locuri vor însemna câștigarea 1225280.. m2 pentru pietoni. Asfaltul va fi îndepărtat pentru a face loc panotului și granitului ca trotuare, verdele va ocupa de la 1% până la 12% din drumuri, străzile vor fi % accesibil si va exista mai mult mobilier stradal si iluminat mai bun. Piețele de la intersecțiile Consell de Cent cu Girona și Comte Borrell vor deveni spații civice și de activitate, iar cele din Rocafort și Enric Granados vor fi zone amenajate în care se vor pune în valoare verdeața și petrecerea timpului liber.

. Sursa: 1225280The 58 din noiembrie, modificările de mobilitate vor fi implementate în cele patru noi axe și pătrate verzi ale Eixample1225280