În localitatea Alcazar de San Juan, provincia Ciudad Real, a fost demarată o nouă campanie de informare cu privire la drepturile pe care le au femeile imigrante aflate pe teritoriul spaniol. Primăria, în colaborare cu Crucea Roşie din Alcazar de San Juan, Centrul pentru Femei şi Consililiul pentru Egalitatea de Şanse, a prezentat un nou ghid adresat femeilor imigrante, în care sunt redate toate resursele publice pe care acestea le au la dispoziţie în  localitatea amintită.

 Ghidul de resurse umane pentru femei este publicat în mai multe limbi: spaniolă, arabă, chineză, franceză, română şi ucrainiană şi poate fi obţinut din mai toate instituţiile publice care lucrează cu imigranţii. Orice femeie interesată în a afla mai multe informaţii cu privire la drepturile şi îndatoririle sale referitoare la documentaţia legală din Spania, drepturile şi îndatoririle rezultate din activităţile de muncă, precum şi cele socio-sanitare, poate găsi în acest ghid răspunsurile dorite. Totodată există şi un pliant informativ în legătură cu drepturile generale ale femeilor victime ale violenţei în familie şi drepturile specifice ale femeilor imigrante aflate în această situaţie. Pentru a ajunge mai rapid la acest segment al populaţiei, s-a decis şi instalarea, în interiorul cabinelor de probă pentru femei din magazine, a unor postere şi pliante despre violenţa în familie şi instituţiile la care se poate solicita ajutor.

O altă măsură luată de autorităţi a reprezentat-o crearea unui for al femeilor imigrante, care se întruneşte o dată pe lună şi discută numeroase subiecte ce privesc diferitele faţete ale vieţii femeilor de origine străină din Alcazar de San Juan. Acest for, format din doamne aparţinând tuturor naţionalitătilor prezente în oraş, pretinde a fi o nouă punte de legătură între comunitatea a cărei limbă o vorbesc ele şi autorităţile locale.