În perioada 3-5 iunie, centrul istoric al orașului Alcalá de Henares va fi plin de muzică în cadrul celei de-a VII-a ediții a Alcalá Suena, organizată de Consiliul Local Alcalá de Henares în colaborare cu Alcalá es Música. Mai mult de 70 propuneri muzicale se vor întâlni într-un afiș care va grupa toate stilurile, este rezultatul unui concurs de trupe la care mai mult de 200 propuneri și care vor rămâne deschise până în martie 15 prin intermediul site-ului www.alcalasuena .es, unde puteți consulta și regulamentul și detaliile concursului și festivalului.

Grupurile concurează pentru a avea un spațiu într-una dintre etapele festivalului iar juriul trebuie să aleagă formațiile participante la această ediție, pe baza unor criterii precum calitatea sau originalitatea, garantând diversitatea stilurilor și genului, precum și o cotă de cel puțin 70% din trupe cu membri din orașul nostru, care împreună trebuie să arate și o mare diversitate muzicală.

Din această listă de trupe va fi și un premiu I de 1500 euro, un al II-lea premiu de 1000 euro și 7 premii de categorie specială de 500 euro, în plus față de 15 de 250 euro pentru restul câștigătorilor. Juriul din această ediție este format din Alicia Sánchez (Alcalá es Música), Ana Doncel (La Furgo RUAH), Jennifer de Luz Alfaro (Coordonatorul Peñas), Nacho Alvarado «El Patillas» (Radio3) și Sandra Delaporte (Delaporte) .

În plus, anul acesta vor fi două noutăți importante. Pe de o parte, vor fi câteva premii suplimentare, acordate de colaboratorii festivalului, care se concentrează în primul rând pe acordarea de vizibilitate și sprijinirea trupelor emergente participante. Unul dintre premii va fi că una dintre trupe va putea cânta în cel mai important festival din Ungaria, Festivalul Sziget; iar dintre grupurile Indie unele dintre ele vor fi selectate pentru a cânta la festivalul Gigante care se celebrează în orașul nostru, iar Radio3 va avea și participarea unora dintre trupe la unul dintre evenimentele sau spațiile sale.

Pe de altă parte, juriul va putea ajuta în decizia sa dificilă de a alege trupele, întrucât fanii muzicii vor putea vota trupele preferate, prin site-ul www.alcalasuena.es. Rezultatul acestui vot nu va fi obligatoriu, dar va fi o referință pe care juriul o va ține cont. Puteți vedea, vota și asculta toate trupele participante, grupate pe stil, precum și toate informațiile despre festival pe www.alcalasuena.es.

Sursa: Ultimele zile pentru a participa la ediția a VII-a a „Alcalá Suena”