#AlcaladeHenares – Primarul Judith Piquet a prezidat miercuri o întâlnire cu asociațiile și locuitorii Centrului Istoric desfășurată la Casa de los Lizana cu scopul de a explica cea de-a doua fază a pietonalizării și implementării zonei cu emisii scăzute a Centrului Istoric, care va începe luna viitoare și care are o investiție de peste 6 milioane de euro. Acest proiect face parte din cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență finanțat cu 90% din fonduri NextGeneration.

Însoțit de viceprimarul Cristina Alcañiz, de consilierii Vicente Pérez, Esther de Andrés și Antonio Saldaña și de tehnicieni municipali, Piquet a mulțumit vecinilor pentru „sugestiile și contribuțiile făcute”. „Ne-am angajat să facem cunoscute marile proiecte care se vor derula în cartiere și să le ascultăm propunerile. „Împreună construim un oraș mai bun”, a spus el.

La rândul său, Alcañiz a explicat în cadrul ședinței că acest proiect, care presupune continuarea lucrărilor deja realizate în zonele de vest și de est, finanțate din fonduri din primul apel NextGeneration UE, „vizează încorporarea platformei unice cu preferință pietonală. pe diverse străzi ale Centrului Istoric, generând noi zone de locuit accesibile pietonilor să se odihnească și să se bucure. Odată cu această nouă fază a II-a, în infrastructura platformei unice vor fi încorporate diverse zone care vor oferi un spațiu pietonal mai mare, extinderea și crearea de noi trasee pietonale și conectarea cu o rețea de zone de locuit și de odihnă, încorporarea de mobilier stradal, fântâni și zone de recreere. .umbra cu copaci noi.”

Mai exact, străzile care vor fi afectate de această investiție sunt Empecinado, Santa Catalina, Emperador Fernando, Cárcel Vieja, Avellaneda, Travesía de Avellaneda, Plaza San Juan de Dios, Santa Clara (de la Trinidad la Cardenal Tenorio), La Merced, plaza of cele șapte colțuri, Calle del Vicario, Trinidad (de la San Julián la Cárcel Vieja), Gallo, San Julián, Río Sil, Ronda de la Pescadería (de la Gran Canal la Río Sil), Cardenal Sandoval y Rojas, Cardenal Cisneros, Plaza Puerta of Madrid, Avenida de Madrid (între sensul giratoriu Patrimony și piața Puerta de Madrid) și Plaza de Palacio.

Această acțiune are ca scop facilitarea deplasărilor de mobilitate pe jos, respectarea reglementărilor actuale de accesibilitate și eliminarea barierelor arhitecturale, precum și crearea de noi trasee pietonale optime și mai atractive, conferind un caracter diferențial piețelor existente în Centrul Istoric prin reducerea distanțelor de deplasare sau cresterea securitatii.

După cum am explicat, lucrările care vor afecta peste 24.000 de metri pătrați din Centrul Istoric al orașului nostru vor dura aproximativ 18 luni.

Sursa: Primarul Judith Piquet prezidează o întâlnire cu asociațiile și vecinii pentru a detalia faza lucrărilor în Centrul Alcalá