#AlcaladeHenares – Consiliul Municipal Alcalá de Henares, prin centrele de formare ale Entității Publice de Afaceri „Alcalá Desarrollo” și Organizației Autonome „Ciudad Deportiva Municipal”, a definit procese de învățare pentru dobândirea de competențe și abilități legate de actuala piață a muncii pentru lucrătorii din Alcalá, în principal șomeri.

Peste 600 de locuitori șomeri din Alcalá vor putea accesa cursurile gratuite de formare gestionate de Consiliul Municipal Alcalá de Henares. „Instruire pentru angajare 2023-2024”. Concret, sunt oferite 21 de acțiuni de formare legate de Certificate profesionale și 4 acțiuni de formare nelegate de certificate profesionale, aparținând a 9 familii profesionale diferite, fără costuri pentru student și cu certificare oficială, prin centre proprii.

Obiectivul acestor cursuri este de a promova pregătirea necesară pentru formarea și inserția profesională a șomerilor din orașul nostru. Această ofertă de formare a Consiliului Local Alcalá de Henares generează Certificate Profesionale care vor permite acreditarea competențelor profesionale ale viitorilor lucrători și astfel crește așteptările lor profesionale.

Aceste instruiri includ practici la locul de muncă; o perioadă care, de multe ori, este o oportunitate de a fi angajat.

Cu această ocazie, și cu scopul de a face vizibilă relația dintre procesele de învățare ale unei acțiuni și dezvoltarea unei profesii, este prezentat programul de Formare pentru Angajare, printr-un Ghid de ocupații.

Această programare se concentrează pe ocupațiile și locurile de muncă solicitate pe piața muncii. Astfel, dacă doriți să dobândiți cunoștințele pentru a vă dezvolta ca Muncitor Silvic sau ca Tehnician Logistic sau Grădinar sau Asistent la pacienții dependenți, prin aceste ghiduri se arată acțiunea de formare care trebuie desfășurată sau itinerarul de urmat, așa cum se face în meseriile de Dezvoltator Web sau Tehnician Suport.

În aceste ghiduri, care sunt afișate pe site-ul Consiliului Municipal Alcalá de Henares, pe site-ul Alcalá Desarrollo și pe site-ul Ciudad Deportiva, vă puteți alege ocupația sau profesia.

Procesele de învățare oferite presupun obținerea unei diplome oficiale prin Certificate profesionale, iar pentru aceasta studenții trebuie să promoveze o serie de module de formare și să desfășoare practici non-muncă în companii.

Toate acțiunile de formare sunt gratuite și sunt cofinanțate de Comunitatea Madrid, Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă și Ministerul Educației și Formării Profesionale.

Cum să te înscrii?

Noile tehnologii reprezintă un instrument fundamental de management și organizare, în consecință, modul și forma de solicitare a procesului de instruire, care se potrivește cel mai bine abilităților și circumstanțelor fiecărei persoane, se va desfășura online, scanând codul QR care apare atât în ​​ghiduri, cât și pe afișele care vor fi distribuite în centrele municipale. Scanarea QR-ului vă va duce la formularele de înscriere online, ale centrului de formare în care se află procesul de formare a ocupației care a fost aleasă în Ghidul de ocupații corespunzător.

Puteți accesa aceste formulare și prin:

https://alcaladesarrollo.ayto-alcaladehenares.es/formulario-acciones-formativas

https://desarrolloeconomico.ayto-alcaladehenares.es/si-quieres-inscribirte-a-la-formacion-para-el-empleo-impartida-por-el-ayuntamiento-de-alcala-de-henares-click-aqui/

Tipuri de acțiuni de formare cuprinse în ghid:

Itinerare de formare: alcatuite din actiuni de formare nelegate de certificate si certificate profesionale, care urmaresc formarea completa si dobandirea tuturor competentelor necesare dezvoltarii unei profesii. Acțiuni de formare legate de certificate profesionale, care se concentrează pe dobândirea competențelor care permit exercitarea unei ocupații cu diplomă oficială. Sursa: Peste 600 de locuitori șomeri din Alcala vor putea accesa cursuri gratuite de formare gestionate de Consiliul Municipal Alcalá…