Miercurea viitoare, în septembrie și până duminică 25 din septembrie, Departamentul de Egalitate al Consiliului Local al orașului Alcalá de Henares deschide o nouă perioadă de înregistrare pentru apelul pentru Ateliere de Egalitate care se va desfășura în lunile septembrie și decembrie ale acestui an.

Consilierul pentru Egalitate, Patricia Sánchez, subliniază că „ aceste ateliere fac parte din Planul strategic pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați în Alcalá de Henares, cu scopul de a crește gradul de conștientizare și de a se îndrepta către egalitatea deplină a șanselor între femei și bărbați și prevenirea violenței bazate pe gen”.

Sánchez susține că „ aceste ateliere de Egalitate favorizează analiza critică a inegalităților de gen și poziționarea împotriva acestora, precum și generarea de schimbări atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv către mai multe atitudini și comportamente egalitare”.

Această programare trimestrială conține propuneri și are în vedere diferite formate precum ateliere, spații creative și adunări culturale cu care se dorește să ofere instrumente, să trezească curiozități și să creeze spații de întâlnire, de învățare și de dezbatere:

Ateliere de dezvoltare personală pentru femei . Spatii creative.

Ateliere pentru a lucra la decalajul digital de gen.

Ateliere de dezvoltare personală pentru bărbați.

Ateliere pentru toată lumea.

Adunări culturale de gen.

În zona dezvoltării personale Sunt oferite ateliere exclusive pentru femei și altele specifice pentru bărbați. Obiectivul acestor ateliere este de a facilita un spațiu în care este posibil să ne echilibrăm gândurile, emoțiile, senzațiile care sunt uneori reținute de conflicte interne derivate din socializarea sexistă și care sunt exprimate atât individual, cât și în relație cu alte persoane.

Ateliere de dezvoltare personală pentru femei: „Îngrijirea de sine a emoțiilor”, „Rețete pentru o viață personală”, „Singurătate într-o cheie pozitivă”, „Sexualitate și menopauză”, „Înfruntarea durerii”, „Legături iubitoare și tratament bun” și „Imputerniciți-vă, cunoaște-ți drepturile”. Spatii creative prin care se lucreaza emotiile de tehnici artistice cu ateliere precum: „EmocionARTE” și „Sâmbătă în mișcare”.

Ateliere de dezvoltare personală pentru bărbați: „Construirea relațiilor de cuplu sănătoase”, „Grupul de părinți îngrijitori” și „Colaborarea paternității”. responsabil”.

Atelierele pentru toată lumea sunt ateliere mixte de petrecere a timpului liber și de participare la Egalitate precum „Fotografie cu altă privire”, „(Co)educați în RRSS” și „Rețele sociale și management pe – linie” Această ultimă tuse finanțat la 25% de Fondul Social European, în cadrul programului operațional FSE 2014-2020, Hub 1, Prioritate de investiții 8.4. și Comunitatea Madrid. Atelierele menite să reducă decalajul digital de gen sunt: ​​„Nivele de calcul 1 și 2”, „Utilizare mobilă de bază”.

A termina, menține adunări culturale pe tema genului cu diverse propuneri precum: „Adunări geografice despre gândirea feministă” și activitatea „Clasă deschisă”, în acord cu Universitatea din Alcalá, care își propune să fie un forum de dezbatere asupra feminismului și egalității de șanse între femei și bărbați din perspective diferite.

Înscrierea este deschisă publicului larg. Perioada de înregistrare va rămâne pentru 14 zile și de luni 50 din septembrie vor fi acceptate cererile doar pentru atelierele la care sunt locuri libere.

Înregistrările sunt Ei se va realiza online printr-un simplu chestionar care poate fi descărcat din mai multe opțiuni: prin web www.talleresigualdadalcala.es, prin codul QR care apare pe afiș și în broșura atelierelor sau prin consultarea site-ului Consiliului Municipal Alcalá de Henares în Zona Egalității.

De asemenea, de la Centrul de consiliere pentru femei al Departamentului de Egalitate (Calle Siete Esquinas, 2 sau la telefon 2020) este înființat un serviciu de informare și ajutor pentru cei care au nevoie de el în momentul procesării cererii dumneavoastră. Sursa: din septembrie deschide un nou termen de înscriere pentru Atelierele de egalitate din Consiliul Local al orașului Alcalá