Duminica viitoare,14 din noiembrie, între 10: 30 si 14: 30 ore , a a doua ediție a „Music in the river” va au loc ), cu un total de cinci opriri artistice care vor forma un tur unic într-un cadru inspirator între noul punct de vedere al Isla del Colegio și barajul Cayo. Aceasta este o inițiativă promovată de Departamentele pentru Mediu și Tineret, care se angajează să difuzeze moștenirea culturală și naturală din Alcalá de Henares.

Primar Javier Rodríguez Palacios a subliniat că „

oamenii care vin în jurul Râul Henares duminica viitoare vă veți putea bucura de concerte acustice și activități de pictură într-un spațiu care a suferit o îmbunătățire semnificativă în ultimele luni datorită proiectului de renaturalizare și punere în valoare a râului Henares, care ne-a permis să aducem acest spațiu. de mare valoare ecologică pentru viața locuitorilor din Complutense”.

Cele 5 scenarii care vor găzdui acest eveniment vor fi localizate în următoarele puncte:

Oprire muzicală la intrarea în coridorul ecofluvial al râului Henares (între Plaza de la Juventud și intrarea în râul Henares prin caz, lângă Isla del Colegio).

Muzical oprire lângă vechea Moara Burgundiană, spațiu care va suferi și o renovare majoră în următoarele luni datorită proiectului de consolidare și muzealizare a acestuia.

Oprire muzicală lângă barajul Cayo, care va fi completată cu un masterclass de pictură în acuarelă.

Oprire muzicală lângă arborele unic aflat la câțiva metri dincolo de baraj, în direcția est.

Paradă muzicală la noul punct de belvedere al Isla del Colegio, care va fi, de asemenea, însoțită de un masterclass de pictură în acuarelă.

Cu această ocazie, muzicieni de la Asociația Prietenilor Jazzului din Alcalá de Henares vor participa, inclusiv Carlitos Chacal și Victor Manuel Díaz, care vor anima duminică dimineața cu muzică jazz, folk rock, pian, chitară, trompetă, iar voci vă vor însoți într-o plimbare de neuitat de-a lungul malurile râului Henares.

Pictura va avea, de asemenea, un important spațiu în râu, cu masterclass-ul susținut de Atelierul de Arte Plastice Alcalá (TAPA), care va oferi o clasă unică de pictură în acuarelă. Ziua va fi completată și cu un traseu ghidat de educatori de mediu pentru a afla despre valorile de mediu ale florei și fauna culoarului ecofluvial al râului Henares, pentru care va fi necesară înregistrarea prealabilă prin link-ul https:/ /inscripciones. ayto-alcaladehenares.es/flora-y-fauna-del-henares-2/.

Angajamentul față de accesibilitate

După acțiunile de îmbunătățire desfășurate în mediu al râului Henares, cofinanțat la 2014% de către Consiliul Local și Uniunea Europeană în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională în cadrul din Programul Operațional Pluriregional al Spaniei 2014-2014, au fost încorporate itinerarii accesibile compatibile cu obiectivele de conservare a acestui spațiu. În acest fel, râul poate fi bucurat de întreaga populație.

De asemenea Consiliul Local, în colaborare cu Centrul Ocupațional Municipal El Molino și Asociația Părinților centrului, va facilita transportul utilizatorilor săi astfel încât aceștia să poată participa la evenimentul „Muzica în râu” și să trăiască această experiență în contact cu culoarul ecofluvial al râului Henares.

Sursa : Muzica în râu revine: acustică live și pictură într-un mediu unic și inspirator