Primăria oraşului Alcala de Henares a prezentat o parte din evenimentele care vor avea loc cu ocazia Zilelor Oraşului. Consilierul local, Marcelo Isoldi, a făcut publică o parte din programul sărbătorilor care vor începe în 21 august şi vor dura până în 29 august. Startul sărbătorilor va fi dat de solistul Daniel Diges, reprezentantul Spaniei la ultima ediţie a Eurovision.

Din cauza problemelor economice, primăria afirmă că a fost necesară aplicarea unor reduceri bugetare, dar care nu vor reduce şi din atractivitatea sărbătorilor, potrivit consilierului pentru evenimente festive, Isoldi. În acest sens a fost scos din program Castelul de Focuri Artificiale de la finalul sărbătorilor, dar se păstrează Parada de Duminică, tradiţionala cabalgata.

În general, programul Ferias Alcala 2010 cuprinde 200 de activităţi, dintre care 85% sunt gratuite. Vor avea loc 4 concerte gratuite şi unul cu intrare plătită pentru reprezentaţia lui Joaquin Sabina, care va cânta la Huerta del Obispo. Va cânta de asemenea şi Daniel Diges, El Hombre Linterna şi el Pulpo, Efecto Mariposa şi Hombres G.