#AlcaladeHenares – În această vară, Orașul Roman Complutum găzduiește cea de-a noua ediție a programului „Arheologi pentru o zi”, care se va desfășura în perioada 3 iulie – 29 septembrie, înscrierile începând cu 16 mai, ora 10.00.

Primarul Judith Piquet, însoțit de directorul general al Patrimoniului Cultural, Bartolomé González, primarul orașului Hoyo de Manzanares, Victoria Barderas, și consilierul pentru Patrimoniul Istoric din Alcalá, Vicente Pérez, au vizitat în această dimineață acest parc arheologic cu ajutorul șefului. al Serviciului Municipal de Arheologie, Sebastián Rascón.

Această inițiativă este un program educațional gratuit, organizat de Direcția Generală a Patrimoniului Cultural în colaborare cu Consiliile Orașelor Alcalá de Henares și Hoyo de Manzanares, care promovează învățarea în familie prin ateliere în care adulți și copii, de la 8 la 14 ani, ei colaborează la dezvoltarea unui proces arheologic complet, de la localizarea unui sit până la trimiterea materialelor la muzeu. Obiectivul este de a crește gradul de conștientizare cu privire la activitatea de cercetare și conservare a patrimoniului arheologic, astfel încât să învețe să aibă grijă de el și să se bucure de el.

Piquet a indicat că „este o acțiune care privește spre viitor, astfel încât băieții și fetele de astăzi, adulții responsabili de mâine, prețuiesc, sprijină și, poate, lucrează la conservarea patrimoniului nostru și îl prețuiesc”.

Mai multe informații și înscrieri începând cu 16 mai la ora 10:00 la: https://www.comunidad.madrid/activityes/2024/arqueologos-dia-2024

Sursa: Joi, 16 mai, se deschid înscrierile pentru cea de-a noua ediție „Arheologi pentru o zi”