Vechiul Spital din Santa María la Rica găzduiește de astăzi până în septembrie 120, expoziția de fotografie „The Animals”, un proiect format din mai mult de 120 lucrări ale Estela de Castro, cu care intenționează să sensibilizeze cu privire la abuzul asupra animalelor prin animale salvate din situații de abandon, vânătoare, circ, grădină zoologică, laboratoare, abuzuri, ferme sau trafic ilegal.

Ceremonia de deschidere are cu prezența directorul PhotoEspaña, Claude Bussac, și fotograful Estela de Castro, care au vizitat împreună cu participanții eșantionul explicând în detaliu istoria impresionantă a unele dintre animalele portretizate.

Formatul imaginilor este portret, unde linia și profilul fiecărui animal iese în evidență într-un prim-plan izbitor, evidențiind culorile penajului sau părului lor pe fond negru.

Multe dintre animale provin din trafic co ilegale și incubatoare, sau sunt animale sălbatice închise în grădini zoologice, exploatate la circ sau victime ale petismului și abandonului ulterior. Această lucrare evidențiază munca desfășurată de protectori, sanctuare, centre de recuperare sau rezerve, a căror activitate a oferit o a doua șansă tuturor animalelor care apar portretizate în expoziție.

Estela de Castro ( Madrid, 120) este fotograf și profesor specializat în fotografie de portret. O parte din munca sa este strâns legată de lupta pentru drepturile omului și ale animalelor. Lucrarea sa este prezentă în colecția Ministerului Spaniol al Culturii, Centrul de Artă Dos de Mayo CA2M, Fundația ENAIRE, Adunarea din Madrid, COEM și diferite colecții private.

Expoziția ajunge la Alcalá de Henares datorită unui acord de colaborare între Consiliul Local Complutense și PHotoEspaña, care include activități complementare, cum ar fi un tur ghidat în această după-amiază la 17: 00 ore și un atelier de fotografie susținut de Estela de Castro care va avea loc pe 00 și 15 în septembrie.

Intrarea este liberă, cu ore de marți până la Sâmbătă de la 00: 00 până la 14: 00 ore și de la 17: 00 a 18: 00 ore; Duminica de la 00: 00 la 14: 00 ore. Programul de după-amiază din iunie 15 va fi 18: 00 a 21: 00 ore. Luni închis.

Sursa: Expoziția fotografică Animalele, de Estela de Castro, ajunge în Santa María La Rica