Consiliul de conducere al Consiliului Local al orașului Alcalá de Henares a aprobat deja Bazele care vor guverna Anunțul Premiilor Ciudad de Alcalá, în ediția a LIII-a, corespunzătoare anul .

Premiile includ modalitățile de arhitectură, arte vizuale, fotografie, cercetare istorică, arte și litere, narațiune, lume patrimoniu, jurnalism, poezie și valori civice.

Pentru consilierul pentru cultură, María Aranguren, “ persistența acestui premiu, care a acumulat deja 53 ediții, precum și prestigioșii săi câștigători, fac din premiile City of Alcalá una dintre cele mai remarcabile de pe scena culturală spaniolă. , și plasează Alcalá de Henares drept unul dintre orașele spaniole cu cel mai mare atracție culturală”.

Premiul orașului Alcalá pentru arte și litere Are a fost asociat, de-a lungul întregii sale cariere, cu nume illustre precum Fernando Fernán Góme z, Francisco Nieva, Isabel Allende, Ana María Matute, Adolfo Marsillach, Ainhoa ​​​​Arteta, Rosa Montero, sau ultimii lor câștigători, Iñaki Gabilondo și Charo López.

La fel, trei dintre premii sunt încă dedicate celor care au fost mari personalități ale vieții culturale și politice spaniole: Premiul de cercetare istorică „ Francisco Javier García Gutiérrez”, care poartă numele Cronicarului Oficial al orașului de la 1998 până la moartea sa în 2022; premiul de jurnalism „Manuel Azaña”, politician recunoscut din Alcala, ultimul președinte al celei de-a doua republici; și premiul pentru valori civice „Arsenio E. Lope Huerta”, dedicat istoricului și politicianului, figură capitală a lui Alcalá de Henares în ultimele cinci decenii.

2.- BAZE PCA 2014 SIGILATE

Sursa: Ediția a LIII-a a Premiilor City of Alcalá este în desfășurare 2022