Cu ocazia comemorarii si implinirii a 130 de ani de la nasterea marelui poet spaniol Juan Ramon Jimenez, Premiul Nobel pentru literatura in 1956, va fi organizat un act cultural dedicat acestui important eveniment care va avea loc in ziua de 15 decembrie, la sediul Bibliotecii Municipale „Cardinal Cisneros” din Alcala de Henares cu incepere de la ora 11:00.

Din program amintim: expozitie de carte de autori romani ce traiesc in Spania, periodice romanesti care apar in Spania, donatie de carte pentru fondul de limba romana al bibliotecii. Aceasta este si o activitate inchinata zilei de 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei si a tuturor romanilor.

In partea a doua a programului, incepand cu ora 18:00, va avea loc o conferinta dedicata poetului Juan Ramon Jimenez, contand cu prezenta nepoatei poetului, dona Carmen Hernandez Pinson Jimenez, prezentarea cartii poetului roman Gheorghe Vintan, „Poemas en espanol” si un recital de poeme juanramoniene in regia d-lui regizor Marian Mocanu.

Evenimentul este organizat de Asociacion Cultural „Juan Ramon Jimenez si Lucian Blaga” si asociacion Cultural „ASROM”- Alcala de Henares si Programul „Biblioteca Deschisa” Comunidad de Madrid.