#AlcaladeHenares – Departamentul de Sănătate și Consum al Primăriei Alcalá de Henares a organizat un curs de renunțare la fumat în care, pe parcursul a șase sesiuni de o oră și jumătate, o dată pe săptămână, un grup de cincisprezece persoane vor împărtăși experiențe și vor dobândi instrumentele necesare pentru a schimba obiceiurile tale și în cele din urmă să renunți la fumat.

Consiliul Municipal Alcalá de Henares este una dintre puținele municipalități, dintre cele 179 care alcătuiesc Comunitatea Madrid, care oferă acest curs gratuit de renunțare la fumat, în care participanții primesc instruire și care include și urmărire, până la un an de la terminare. curs, pentru a cunoaște rezultatul și pentru a ajuta studenții în noul lor stil de viață.

Sesiunile au loc în Casa Tineretului, de la 9:00 la 10:30, în fiecare miercuri în perioada 22 februarie – 29 martie. În fiecare sesiune, predată de un ergoterapeut, un specialist în dependențe și sănătate mintală, și o asistentă medicală, sunt abordate diferite teme, iar obiectivul este ca, între sesiunile a patra și a cincea, participanții să renunțe la fumat.

AJUSTĂ AȘTEPTĂRILE

În prima sesiune, este o chestiune de ajustare a așteptărilor persoanelor din grup, cum ar fi „Prin participarea la atelier, voi putea să mă las de fumat”, „Renunțarea la fumat este imposibil”, „Puteți renunța la fumat dacă ai vointa’, ‘Cand simt ca fumezi, nevoia este de necontrolat’, ‘Uneori voi avea nevoie de ea’ sau ‘Voi putea fuma mai putin pentru un timp sau din cand in cand’.

Elevii învață că atelierul nu îți îndepărtează dorința, ci mai degrabă încearcă să te împiedice să fumezi în ciuda faptului că le ai, și nu este o „baghetă magică” care te face să te lași de fumat, ci mai degrabă necesită un efort personal. Totuși, profesorii insistă că s-ar putea să ai chef, dar nu prea ai nevoie de ea și că nu numai că este suficient să ai voință, ci și să schimbi obiceiul.

„PARIAZĂ PE SĂNĂTATEA TA”

Acest atelier a luat naștere în cadrul Programului „Pariu pentru sănătatea ta”, dezvoltat de Departamentul de Sănătate, condus de Blanca Ibarra, în cadrul strategiei de sprijinire a abandonului obiceiurilor toxice. Consumul de tutun este asociat cu numeroase boli: diferite tipuri de cancer, boli cardiovasculare și respiratorii, probleme de reproducere și alte patologii.

Expunerea la fumul de tutun este asociată cu multe dintre aceste boli, implicând numeroase riscuri, în special pentru copii și femeile însărcinate. Fumatul are, de asemenea, consecințe sociale, economice și de mediu grave.

Sursa: Consiliul Local oferă un curs gratuit de șase săptămâni pentru a renunța la fumat