Teatrul Salón Cervantes din Alcalá de Henares a găzduit în această după-amiază o întâlnire cu prestigiosul bucătar, Ferrán Adriá, promovată de Consiliul Municipal Alcalá de Henares în colaborare cu CaixaBank.

Javier Rodríguez Palacios , primarul orașului Alcalá de Henares, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, al treilea viceprimar și consilier pentru cultură și turism, María Aranguren, Juan Luis Vidal, director teritorial CaixaBank în Madrid Sur și Ana Díez Fontana, director de afaceri și antreprenori din CaixaBank, au prezentat întâlnirea „Gastronomie și turism, o călătorie cu aromă” în care Ferran Adrià și-a prezentat viziunea și perspectivele asupra turismului gastronomic.

La întâlnire au participat mai mult de oameni de afaceri de restaurante și turism pentru a analiza perspectivele cu care se confruntă profesioniștii din sector și a prezenta divizia de afaceri specializată a entității, CaixaBank Food&Drinks.

Javier Rodriguez Palaci os, a inaugurat această zi asigurând că „este o onoare pentru Alcalá să primească un bucătar de talia lui Adrià. Alcalá de Henares este un oraș al Patrimoniului Mondial, în fiecare an găzduiește Premiul Cervantes, cel mai important dintre literele spaniole, și ne angajăm să ne poziționăm gastronomia pentru că suntem conștienți de relevanța ei la nivel cultural și turistic, de aceea ne sunt în curs de desfășurare diferite inițiative pentru promovarea sectorului, cum ar fi acordarea Premiului Gastronomic Cervantes.”

Juan Luis Vidal, director regional al CaixaBank din Madrid Sur, și-a arătat sprijinul pentru toate oameni de afaceri prezenți la conferință „pentru că suntem conștienți că, în ciuda dificultăților acestor luni lungi, faceți eforturi mari pentru a vă adapta circumstanțelor și a inova în afacerile voastre, implementând soluții legate de digitalizare sau sustenabilitate, printre altele”. La rândul ei, Ana Díez Fontana, Director Business și Antreprenori la CaixaBank, a evidențiat relația entității cu afaceri, liber profesioniști și antreprenori din sector. „Divizia noastră Food & Drinks își propune să susțină sectorul restaurantelor și să ofere afacerilor atenția personalizată de care au nevoie cu produse și servicii adaptate nevoilor lor specifice actuale, atât financiare, cât și de management, și chiar cu servicii non-financiare care oferă valoare adăugată. afacerile lor în domenii precum formarea și consilierea”.

Ferran Adrià, în timpul discursului său, a subliniat importanța optimizării tuturor resurselor naturale, culturale și, mai ales, umane, pentru a se angaja într-un Model de economie circulară.

După conferință, Ferran Adrià a împărtășit o masă rotundă cu Miguel Garrido, președintele CEIM Business Confederation of Madrid-CEOE, Lorenzo Amor, președintele Asociației Independentei din Madrid (ATA ) și José Valdearcos, directorul A&B Parador și Hostelería del Estudiante din Alcalá de Henares, care și-au oferit viziunea asupra prezentului și viitorului turismului culinar.

Sursa: Chef Ferrán Adriá participă la o întâlnire interactivă la Alcalá de Henares