#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, a inaugurat și a vizitat în această dimineață Mercado Cervantino 2023, care va fi deschis până pe 12 octombrie. Însoțită de viceprimarul și consilierul pentru Turism, Isabel Ruiz Maldonado și de alți membri ai Corporației, precum și de responsabilul companiei câștigătoare, Manuel Iglesias, ea s-a plimbat prin Centrul Istoric care transportă locuitorii din Alcala și vizitatorii către epoca de aur.

Piquet a asigurat că „această Piață Cervantino este un eveniment popular care a devenit un eveniment festiv și cultural esențial în orașul nostru, în cadrul Săptămânii Cervantina, declarată de Interes Turistic Național, datorită participării masive a locuitorilor și vizitatorilor Alcalá”.

„Acest eveniment transcende granițele orașului nostru și s-a impus ca o atracție pentru mii de vizitatori din restul Comunității Madrid și Spania”, a adăugat primarul, care consideră Piața drept cel mai bun exemplu „a ceea ce ne dorim să facem. atinge.” astfel încât Alcalá de Henares este sinonim cu petrecerea timpului liber creativ și inteligent, deschis tuturor și încadrat într-un cadru istoric și artistic care este Patrimoniul Mondial.”

Ediția acestei Piețe Cervantino, a cărei organizare mută peste 1.300 de persoane, va depăși 500 de activități și recreări istorice, va cuprinde un turneu de cavaleri și va avea peste 350 de tarabe și ateliere de artizanat răspândite în Centrul Istoric, cu 30 de grupuri muzicale, Don. Quijote și Sancho mergând pe străzile sale și peste două sute de artiști, inclusiv muzicieni și actori.

Printre noutățile din această Piață Cervantino se numără o tabără de orci, compania Cervantina care se ocupă de Generación Artes, parade de costume de epocă, un turneu cu tușe de circ, decorațiuni ornamentale cu plante, noi ateliere sau personajele lui Max Hierro care și Don Quijote și Dulcinea. , care anul acesta joacă pe afiș, li se alătură și alte personaje din universul Cervantes precum Blanca Luna, Rinconete y Cortadillo, Princesa Micomicona, Preciosa sau Vidriera, printre altele.

În plus, întâlnirea internațională de muzică celtică este reluată în Huerta del Obispo, cu concerte gratuite precum cele ale lui Hevia, Luar Na Lubre, Cornalusa, Kinnia Band, Lume de Viqueira sau Vagalume.

Săptămâna Cervantina, declarată Festival de Interes Turistic Național

Piața Cervantino va fi una dintre principalele activități ale Săptămânii Cervantina, declarată Festival de Interes Turistic Național. În aceste zile orașul va găzdui și un program care include diverse activități culturale, precum Târgul de carte, spectacole la Corral de Comedias, Teatro Salón Cervantes, Santa María la Rica sau Spitalul Antezana. Și bineînțeles pe 9 octombrie, un festival local în Alcalá de Henares, cu procesiunea civică a certificatului de botez la Capela Oidor, lectura populară a lui Don Quijote în Corral de Comedias sau predarea premiilor Ciudad de Alcalá .

Sursa: Cea mai mare Piață Cervantino din Europa a fost inaugurată cu 350 de tarabe și 500 de activități