#Madrid –

Comunitatea Madrid va aloca 20 de milioane de euro pentru ajutoare care contribuie la menținerea ocupării forței de muncă și la digitalizarea lucrătorilor independenți și a micro-afacerilor (cele cu mai puțin de zece angajați și cu o cifră de afaceri mai mică de două milioane).

Ministrul adjunct al Economiei și Muncii, Daniel Rodríguez, a făcut acest anunț în timpul vizitei sale la La Cabrera, unde a prezentat această inițiativă de pionierat antreprenorilor din Sierra Norte, care a fost publicată în BOCM în această sâmbătă și poate fi solicitată de astăzi până în noiembrie. 10 via sediul electronic al guvernului regional.

„Vom fi mereu alături de dumneavoastră, eliminând taxele și obstacolele administrative care vă împiedică activitatea, cu linii precum cea pe care o prezentăm astăzi, pentru că la Madrid îi sprijinim pe cei care creează locuri de muncă și oportunități, în loc să pună piedici sau să-și încetinească activitatea cu mai multe taxe”, a subliniat Rodríguez.

Acest nou program al Executivului regional va subvenționa lucrătorii independenți și persoanele juridice cu 5.000 de euro care au domiciliul fiscal în regiune, cu salariați care sunt înregistrați neîntrerupt pe parcursul semestrului anterior datei publicării apelului. Dacă nu îndeplinesc această condiție, pot primi aceste stimulente cu angajamentul de a menține, cel puțin, același număr de persoane angajate ca și la momentul respectiv, pe parcursul celor șase luni de la angajare.

În plus, lucrătorii independenți fără salariați aflați în întreținere pot beneficia și dacă au fost înscriși în Regimul special de asigurări sociale pentru lucrătorii independenți (RETA) cu jumătate de an înainte de convocare și rămân în regimul respectiv pentru aceeași perioadă de la acea dată. .

Modernizarea afacerii

În toate aceste cazuri, aceștia trebuie să fi întreprins unele acțiuni care vizează modernizarea acestor afaceri, cum ar fi consiliere personalizată pentru găsirea de domenii de îmbunătățire sau pregătire teoretică sau practică în domeniul respectiv, precum și investiții în contractarea de site-uri web și dezvoltarea canalelor digitale de comunicare. publicitate, vânzare sau instalare de panouri solare și alte tipuri de sisteme de producere a energiei nepoluante și regenerabile, printre altele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 20 de milioane de ajutoare pentru menținerea ocupării forței de muncă și digitalizarea lucrătorilor independenți și a micro-întreprinderilor