Alcalá de Henares a prezentat noua ediție a „Complutum Renacida” la standul său FITUR, care va avea loc în perioada 28 aprilie – 3 mai 2023 și va cuprinde recreări istorice, o mare piață romană, vizite dramatizate, ateliere de familie, un castr roman , parade militare și tururi ghidate.

Este un eveniment organizat în comun de Direcțiile de Turism și Patrimoniu Istoric al cărui obiectiv este diseminarea istoriei și valorificarea trecutului roman al municipiului și de a aduce patrimoniul și istoria mai aproape de toți cetățenii într-un mod accesibil, departe de hârtie, pietre și muzee. , într-un cadru incomparabil precum centrul istoric al unui oraș din Patrimoniul Mondial.

La ceremonia de prezentare de la FITUR au fost prezenți primarul, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, viceprimarul și consilierul pentru Cultură și Turism, María Aranguren, Álvaro Hernández, de la Asociația de Recreere Istoric Ab Urbe Condita, Adrián Iglesias , de la Sportul Muzical, și șeful Serviciului de Arheologie al Consiliului Local Alcalá de Henares, Sebastián Rascón.

Javier Rodríguez Palacios a mulțumit „munca desfășurată de asociații și entități de recreere istorică, precum Ab Urbe Condita din Alcala, unul dintre cei responsabili pentru realizarea Complutum Renacida”. În plus, Rodríguez Palacios a asigurat că „acesta nu este doar un alt eveniment, ci face parte dintr-o strategie cuprinzătoare de a valorifica trecutul nostru roman și de a-l face parte din viitorul orașului. Vrem ca trecutul nostru roman să strălucească”.

La rândul său, viceprimarul Miguel Ángel Lezcano, a apreciat „acest tip de eveniment, care servește la valorificarea trecutului nostru istoric și oferă o imagine a moștenirii vie, o oportunitate perfectă de a vă recrea și de a vă prezenta istoria Complutum”.

Viceprimarul și consilierul pentru Cultură și Turism, María Aranguren, a subliniat că „Complutum Renacida este aici pentru a rămâne în calendarul evenimentelor turistice majore din oraș. Rezultatele edițiilor precedente au fost extraordinare, afluxul de public a depășit așteptările și previziunile inițiale au fost mai mult decât îndeplinite”.

Sursa: Complutum Reborn va recrea din nou trecutul roman din Alcalá de Henares