#AlcaladeHenares – Consilierul pentru sănătate, Teófilo Lozano, însoțit de José Luis Martínez Regel și Carlos Martiartu AJuria, reprezentând Asociația Corazones Sanos del Henares, José Alberto García Lledó, în numele Spitalului Príncipe de Asturias, și José Valdearcos și Iván Plademunt, reprezentanți ai Asociația Gastronomică Alcalá, a prezentat în această dimineață activitățile organizate cu ocazia Săptămânii Inimii, sub deviza „Ai grijă de inima ta și inima ta va avea grijă de tine”.

Consilierul de sănătate a declarat că „majoritatea mare a bolilor cardiovasculare pot fi prevenite acţionând asupra factorilor de risc precum hipertensiunea, colesterolul, fumatul sau supraponderalitatea. Mulțumim tuturor entităților care colaborează pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la prevenirea acestor boli.”

Lozano a explicat că aceasta este a unsprezecea ediție și că activitățile vor începe vineri, 15 septembrie, cu un atelier de prim ajutor și RCP organizat în colaborare cu EMA. „Duminică va avea loc prima etapă a Camino de Santiago Complutense, organizată în colaborare cu Asociația Corazones Sanos del Henares”, a spus el.

Două trasee vor avea loc miercuri. Primul dintre ei va pleca la ora 9:30 de la Spitalul Príncipe de Asturias și după ce a parcurs aproximativ 7 kilometri va ajunge în Plaza de los Santos Ninos, iar al doilea va pleca la ora 11:00 din Santos Ninos către Parque O’Donnell. . La finalul traseelor, în casa O’Donnell, José Alberto García Lledó va oferi o expoziție interesantă despre istoria Spitalelor din Alcalá.

Deja vineri, 22 septembrie, în Plaza de Cervantes, se vor desfășura activități recreative și informative în diferitele corturi instalate de asociațiile care colaborează în Săptămâna.

„Mâncarea este un factor fundamental pentru a avea grijă de inimile noastre – a declarat consilierul – și de aceea am cerut colaborarea Alcalá Gastronómica FOMENTUR pentru a putea oferi un Showcooking”, care va avea loc miercuri, 27 septembrie la 12:30 restaurantul Plademunt.

Programarea va continua vineri, 29 septembrie, cu dans în Plaza de Cervantes de către Orchestra Annays. Sâmbătă, împreună cu programul „Un alt mod de a se mișca”, a fost conceput un program complet alternativ de agrement în Plaza de las Bernardas, de la 18:00 la 20:00.

Sursa: Alcalá își sărbătorește Săptămâna Inimii cu ateliere, trasee, activități informative, dans și un spectacol de gătit