Alcalá de Henares va organiza din nou, pentru al treilea an consecutiv, The Săptămâna mobilă Alcalaun eveniment în care cetățenii și tehnologia se conectează care va avea loc de la 23 septembrie până la 1 octombrie. Alcalá de Henares este un oraș cu peste 2.000 de ani de istorie, cu un trecut grozav, dar care trebuie să mizeze și pe viitor, iar acest eveniment tehnologic va plasa din nou municipiul Complutense drept epicentrul tehnologiei și inovației.

Mobile Week este o inițiativă, promovată de Mobile World Capital Barcelonacare s-a născut cu scopul de a crea un spațiu de reflecție deschisă asupra transformării digitale și de a deveni un punct de întâlnire și colaborare între ecosistemul antreprenorial și companie, comunitatea educațională și universitară, industria digitală, știință, industriile de gândire și creative.

A III-a Săptămâna Mobile va avea din nou multiple propuneri de inovare tehnologică, cu tot felul de ateliere, conferințe, expoziții și burse de formare.

Viceprimarul și Consilierul pentru Cultură și Turism, Maria Arangurena subliniat că „În aceste zile am prezentat Festivalurile noastre de Interes Turistic Național, evenimente care ne pun în valoare trecutul, dar suntem și aici pentru a face publicitate inițiative precum Mobile Week Alcalá, care se concentrează asupra marelui viitor al orașului nostru în cadrul inovației și tehnologiei.”.

Primarul Inovației Tehnologice, Miguel Castillejo, a apreciat rezultatele ultimei ediții a Mobile Week Alcalá, care a avut „peste 200 de ore de programare, 23.000 de participanți, peste 10 milioane de impacturi în mass-media, 80 de profesioniști, peste 200 de burse acordate pentru formarea în inovare tehnologică și un total de 20 de locații în tot orașul timp de 9 zile în care acel Alcalá de Henares a fost poziționat drept epicentrul tehnologiei în Spania”.

Castillejo a asigurat că „În această a treia ediție vom miza din nou pe o Săptămână Mobile bazată pe trei piloni: ciclul conferințelor tehnice și tehnologice, care va răspunde provocărilor viitoare din Corral de Comedias, spațiu istoric fondat în anul 1602; marea expoziție tehnologică în care cetățenii și tehnologia se vor conecta din nou, în care progresele tehnologice din domeniul 5G, realității virtuale, inteligenței artificiale și securității cibernetice se pot bucura în direct; și burse de formare și ateliere pentru toate publicurile”.

Sursa: Alcalá de Henares va fi din nou un reper tehnologic cu cea de-a treia ediție a Mobile Week