Consiliul Alcalá de Henares a găzduit în această dimineață prima ședință a noului Comitet Politic Permanent al Rețelei Municipale de Sănătate, din care Președintele este consilierul Complutense pentru Sănătate Blanca Ibarra , în care au fost conturate principalele acțiuni care urmează să fie realizate de Rețea în următoarele luni, cu un larg consens al tuturor asistenți.

În timpul întâlnirii , care s-a desfășurat în sala Consiliului de conducere al Consiliului Local al orașului Alcalá de Henares, a abordat aspecte extrem de relevante precum recuperarea instruirilor și sesiunilor Rețelei Municipale de Sănătate ca una dintre liniile strategice, cu mențiune specială în Sănătatea Mintală. ; actualizarea Statutului Rețelei Municipale de Sănătate; restabilirea relațiilor cu Federația Spaniolă a Municipiilor și Provinciilor și Rețeaua Spaniolă a orașelor sănătoase ca interlocutori ai competențelor municipalismului în materie de sănătate; și menținerea ședințelor periodice în persoană și pe bază de rotație între diferitele municipalități.

De asemenea, unul Una dintre problemele abordate care a stârnit cea mai mare îngrijorare în rândul tuturor membrilor Comitetului Politic Permanent al Rețelei a fost situația de incertitudine în care se află Centrele Comprehensive de Asistență pentru Toxicomanie (CAID) din Comunitatea Madrid. Acestea sunt centre care au personal angajat de entități locale și finanțat în cadrul unui acord cu Comunitatea Madrid care se încheie la sfârșitul lunii .

“ În acest moment, la câteva luni după încheierea acordurilor, continuăm fără niciun fel de informare sau notificare din partea guvernului regional pentru a afla care va fi cale de continuitate sau intențiile Comunității Madrid în acest sens”, a subliniat președintele Rețelei Municipale de Sănătate și consilierul pentru sănătate al Alcalá. Consiliul Local de Henares, Blanca Ibarra.

Comitetul Politic Permanent al Rețelei a fost convocat să se coordoneze cu diferiții tehnicieni municipali pentru a contura zilele de sănătate propuse pentru după vară, și apelul pentru un nou Comitet înainte de vară la Getafe.

Primarul de Complutense, Blanca Ibarra, le-a transmis „ mulțumiri membrilor Comitetului pentru consensul tuturor reprezentanților. Sperăm -a adăugat el- că acest nou canal de dialog este fructuos și favorizează o mai mare vizibilitate a municipalismului”.

Sursa: Alcalá de Henares găzduiește întâlnirea Comitetul Politică Permanentă a Rețelei Municipale de Sănătate