#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, și primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, au depus astăzi o coroană de lauri în fața plăcii de la Oficiul Poștal Regal care comemorează victimele atacurilor din 11 martie 2004 în Madrid, precum și serviciile de urgență și cetățenii care i-au ajutat, coincizând cu aniversarea a 19-a. Coroana afișează steaguri ale Spaniei, Comunității Madrid și orașului Madrid. La începutul ceremoniei, la ora 10.00, au sunat timp de două minute clopotele ceasului sediului Președinției regionale, alături de cele ale bisericilor din întreaga Comunitate Madrid.

De fapt, au reușit să o audă pe cea a templelor cele mai apropiate de kilometrul zero (Catedrala de la Almudena, Biserica Colegiata San Isidro, Bazilica Regală San Francisco el Grande, Bazilica Pontificală San Miguel, Biserica San Ginés, Biserica din Santa Cruz , din San Nicolás de Bari, San Sebastián sau Santiago, printre altele). Ulterior, Orchestra și Corul Comunității Madrid au interpretat Adagio for Strings, de Samuel Barber, iar pentru a încheia a sunat Imnul Național al Spaniei.

Președintele Asociației Victimelor Terorismului, Mayte Araluce; președintele Asociației pentru Ajutorul Victimelor 11-M, Dori Majali; președintele Fundației Victimelor Terorismului, Tomás Caballero; și președintele Asociației 11-M Afectate de Terorism, Eulogio Paz. La eveniment au participat toți consilierii guvernului regional, pe lângă președintele Adunării, Eugenia Carballedo, și delegatul Guvernului în Comunitatea Madrid, Mercedes González. Au participat și purtătorii de cuvânt ai grupurilor parlamentare ale Adunării de la Madrid, viceprimarul și consilierii Consiliului Local al Capitalei și președintele Federației Municipiilor din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Madridenii își amintesc de victimele 11-M la aniversarea a 19-a de la atacurile teroriste