Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației a convocat comunitățile autonome, organizațiile profesionale agricole și cooperativele agroalimentare la o întâlnire a Mesei rotunde pentru secetă din 4 martie, în cadrul căreia va desfășura un analiza teritorială și sectorială a evoluției climatologice și se vor studia măsuri de atenuare a pagubelor pe care le poate provoca lipsa ploii.

The Subsecretarul pentru Agricultură, Pescuit și Alimentație, Ernesto Abati García-Manso, va prezida ședința.

Ultima zi 18 în luna februarie s-a întrunit Comisia Permanentă pentru Situații de Adversitate Climatică sau de Mediu, care a efectuat o analiză inițială a situaţiei meteorologice şi hidrologice care afectează neregulat diverse zone ale ţării noastre. La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Ministerelor Agriculturii, Pescuitului și Alimentației și pentru Tranziția Ecologică și Provocarea Demografică.

La respectiva întâlnire , au fost împărtășite informații despre lipsa precipitațiilor, starea diferitelor bazine și impactul acestuia asupra sectoarelor productive, precum și primele măsuri pe care ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, le-a susținut în declarația comună făcută de Spania. au fost puse pe masă și Portugalia în Consiliul Miniștrilor Agriculturii și Pescuitului al Uniunii Europene la 21 februarie.

Mai multe informații Planas solicită Comisiei Europene măsuri pentru atenuarea efectelor secetei în sectorul agricol (00/18/2022) Sursa: Guvernul Spaniei – Agricultură, Pescuit și Alimentație convoacă Masa de Secetă pentru 4 martie