Mobile World Congress a început în această dimineață la Fira de Barcelona, ​​​​un eveniment care reunește zeci de mii de oameni din întreaga lume pentru a afla despre noile tehnologii și aplicarea lor în diferite zone ale societății. În acest an, și pentru a treia oară după anul 2019, Corpul Agenților Rurali are un stand pentru a putea explica tuturor vizitatorilor sarcinile și potențialul pe care tehnologia îl poate aduce în managementul și controlul mediului natural și protecția mediului.

Unitatea RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) a Corpului Agenților Rurali a fost creată în cadrul Aerienei Grup de sprijin în vara anului 2018. De atunci, această unitate nu a încetat să crească, îmbunătățind eficiența și eficacitatea multor servicii.

Dintre diferitele sarcini care se desfășoară din unitatea RPAS, monitorizarea faunei și florei, elaborarea a perimetrelor și volumelor în vederea protejării resurselor naturale, inspecții aeriene pentru a putea verifica respectarea reglementărilor de urbanism în cadrul spațiilor naturale, sau monitorizarea diferitelor specii, în special în sarcinile de control al bolilor precum gripa aviară sau pesta porcină africană.

Unitatea RPAS are în prezent patru modele de aeronave: Phantom 4 PRO, Mavic Enterprise, Matrix 210, Matrix 300 EXO C2-L. Au senzori RGB precum și senzori multispectrale și camere termice, utile în special în incendii de pădure, deversări sau monitorizare a faunei sălbatice.

De astăzi și până joi, diferiți agenți ai unității va prezenta tot potentialul pe care tehnologia il aduce in munca zilnica a organismului agentilor rurali in standul situat in Espai Catalunya – Digital Catalonia.

) Sursa: Agenții Rurali anunță vestea unității de drone la Mobile World Congress