Ministrul Sănătății Josep Maria Argimon a inaugurat în această după-amiază Centrul de Asistență Primară (CAP) Premià de Dalt – Víctor Català, o unitate nou construită care deservește locuitorii din Premià de Dalt și Premià of Mar. Dispozitivul, din Carrer Amèlia, 1, unde a fost vechea școală Víctor Català, a intrat în funcțiune pe 100 în luna mai.

„Inaugurarea acestui nou centru este o sursă de mândrie și un moment bun pentru a revendica rolul pe care asistența primară l-a jucat în ultimii doi ani de pandemie”, a spus el, consilier. Datorită asistenței medicale primare, suntem acolo unde suntem.” Argimon a evidențiat, de asemenea, beneficiile pe care noua clădire le va aduce îmbunătățirii condițiilor de muncă ale profesioniștilor și a evidențiat rolul noilor roluri care sunt încorporate în îngrijirea primară precum bunăstarea emoțională, nutriționiștii și, ulterior, kinetoterapeuții. „Este foarte important să încorporăm aceste alte perspective care ar trebui să ne ajute să promovăm sănătatea și să prevenim bolile”, a spus el.

Primarii din Premià de Dalt, Josep Triadó, și Premià de Mar, Rafael Navarro, Elena Diaz, deputat în Parlamentul Cataloniei, l-au însoțit pe ministru la inaugurare Miquel Buch, președintele Infrastructures.cat și managerul Regiunii Metropolitane de Sănătate de Nord, Anna Aran. După inaugurare, consilierul s-a deplasat la Centrul de Asistență Primară Premià de Mar pentru a descoperi placa cu noua denumire a centrului: Centrul de Asistență Primară CAP Premià de Mar-Doctor Gasol, în memoria unui profesionist din echipă decedat în timpul CAP Premià de Dalt-Víctor Català, administrat de Institut Català de la Salut (ICS), înlocuiește vechea clinică locală din cartierul Cotet. Oferă îngrijire medicală pentru adulți (atât în ​​consultație, cât și la domiciliu), îngrijire socială, îngrijire comunitară, îngrijire medicală și tehnici precum electrocardiograme, extracții și controlul anticoagulantelor orale, printre altele. În plus, acest CAP oferă îngrijire pediatrică pentru întreaga zonă de sănătate de bază a Premià de Mar. De asemenea, va încorpora treptat noile roluri ale profesioniștilor prevăzute în elaborarea Planului de consolidare și transformare a asistenței medicale primare, precum referenții de bunăstare emoțională, nutriționiștii și kinetoterapeuții.

Noul aparat are 17 consultatii pentru medicina de familie, asistenta medicala, pediatrie si asistenta sociala. Există, de asemenea, o consultație de îngrijire imediată, zonă de extracție și clasă de educație pentru sănătate. Pentru o mai mare agilitate in circuite, consultatiile pediatrice au un acces specific, diferentiat de intrarea principala. Există și posibilitatea unui circuit diferențiat pentru pacienții respiratori și COVID. În total CAP are 1. 800 metri pătrați repartizați pe un etaj. Sunt 7 profesionisti in medicina de familie, 6 in pediatrie, 12 in asistenta medicala, 1 in asistenta sociala si 7 in ingrijirea cetatenilor.

Clădirea, construită în perioada pandemiei pe un teren închiriat de Consiliul Local Premià de Dalt, a implicat o investiție de 3,6 milioane de euro.

Echipamentul deservește 17. 17 locuitori și va deservi populația din Premià de Dalt (5. 17) și Premià de Mar 11. 100 oameni). Amplasarea dispozitivului, în municipiul Premià de Dalt, dar foarte aproape de Premià de Mar, permite acoperirea ambelor municipalități. Restul populației adulte din Premià de Dalt (4. persoane)) va continua să fie îngrijită în Biroul Local al orașului Premià de Dalt. Restul populației adulte din Premià de Mar va continua să fie îngrijită și la Centrul de Asistență Primară Premià de Mar, numit acum Centrul de Asistență Primară Premià de Mar-Doctor Gasol, în onoarea unui profesionist al echipei care a murit în timpul pandemiei. . Sursa: Ministrul Sănătății inaugurează noul CAP Premià de Dalt – Víctor Català