Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a prezidat semnarea mai multor acorduri cu Comunitățile Autonome din Galicia , Insulele Baleare , Madrid și Regiunea Murcia pentru a facilita accesul la locuințe decente, durabile și la prețuri accesibile, în cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR), cu construirea și reabilitarea 6.68 gospodării.

Concret, prin aceste acorduri se promovează construirea a mai mult de 2.750 case de închiriat la prețuri accesibile în clădiri eficiente din punct de vedere energetic în diferite municipalități din Galicia, Insulele Baleare și Comunitatea Madrid și reabilitarea cartierelor pentru a regenera până la 3. 100 locuințe din diferite orașe din Madrid și Murcia.

La eveniment a participat secretarul general al Agendei Urbane și Locuințe , David Lucas, cel ministrul mobilității și locuințelor din Insulele Baleare, Josep Marí i Ribas; ministrul Mediului, Teritoriului și Locuinței din cadrul Xunta de Galicia, Ángeles Vázquez; și ministrul dezvoltării și infrastructurilor din regiunea Murcia, José Ramón Díez de Revenga; ministrul adjunct al locuințelor și amenajării teritoriului din Comunitatea Madrid, José María García, și primarii municipalităților.

1.700 locuințe sociale și la prețuri accesibile în Comunitatea MadridPe de o parte, Mitma și Comunitatea Madrid au convenit să finanțeze construcția de 1.750 locuințe protejate public și eficiente energetic pentru închiriere socială la un preț accesibil, cu o contribuție din partea Ministerului de ceva mai mult de 64 milioane de euro debitați din fondurile din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență. Aceste locuinte vor fi dezvoltate in regim de colaborare public-privata de catre Comunitatea Autonoma, prin formalizarea concesiunilor publice pe parcele din retele supramunicipale.

Concret, acest acord. include ajutoare pentru promovarea locuințelor într-un total de 000 promoții în nouă municipalități din Madrid (Navalcarnero, Moralzarzal, Aranjuez, Arganda del Rey, Colmenar Viejo , Daganzo de Arriba, Humanes de Madrid, Torrejón de la Calzada și Velilla de San Antonio. Investiția totală estimată este 342,3 milioane de euro.

O concesiune Demanial este cea titlu care acordă unei persoane, fizice sau juridice, dreptul de a folosi și de a se bucura sau de a folosi în mod privat și temporar un bun sau un drept din domeniul public, păstrându-și proprietatea.

Mai mult decât 563 locuințe sociale și accesibil în Insulele Baleare

Pe de altă parte, cu Insulele Baleare, Mitma a semnat două acorduri de finanțare cu 16,6 milioane de euro din Planul de redresare pentru promovarea 752 locuințe publice pentru închiriere socială sau la prețuri accesibile în clădiri eficiente energetic. Guvernul Balearelor, prin Institutul Balear pentru Locuințe (IBAVI), va realiza construcția caselor.Prima fază a acțiunilor acestui acord implică dezvoltarea 12 promoții în 000 municipiile insulelor din Mallorca, Menorca și Ibiza, unde vor fi construite 196 gospodării. Investiția totală estimată în această primă etapă este 68,8 milioane de euro, cu o contribuție de la Mitma de ,3 milioane de euro.

În ceea ce privește al doilea acord, acesta are în vedere o a doua fază în care 14 promoții în 15 municipalități ale insulelor Mallorca, Menorca și Formentera, unde vor fi construite 410 gospodării. Investiția totală estimată în aceste dezvoltări este 68,9 milioane de euro, la care Mitma contribuie cu 000 ,3 milioane de euro.

Aproape 563 Locuințe sociale și la prețuri accesibile în Galicia În al treilea rând, Mitma a semnat două acorduri cu Comunitatea Autonomă din Galicia pentru a finanța cu 24, 5 milioane de fonduri europene de recuperare pentru construirea 410 locuinte de protectie publica pentru inchiriere sociala sau la preturi accesibile in cladiri eficiente energetic. Locuințele vor fi dezvoltate în regim de promovare publică de către Xunta de Galicia, prin Instituto Galego da Vivenda e Solo (IGVS).

Primul acord se referă la un prima fază în care se vor desfășura șase promoții în trei municipalități din Galicia (Santiago de Compostela, A Coruña și Vigo) în care vor fi construite 68 gospodării. Investiția totală estimată în aceste dezvoltări este 35,3 milioane de euro, din care Mitma finanțează 8,6 milioane de euro.

Un al doilea faza, contemplată în al doilea acord semnat cu acest teritoriu, presupune șapte dezvoltări în patru locații (A Coruña, Pontevedra, Lugo și Vigo) unde vor fi construite 247 gospodării. Investiția totală estimată în aceste dezvoltări este 35,9 milioane de euro, cu contribuția Mitma de 14 ,9 milioane euro.Aceste acorduri sunt finanțate prin Programul de sprijinire a construcției de locuințe sociale de închiriere în clădiri eficiente energetic din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență. Obiectivul este de a finanța promovarea locuințelor nou construite pe terenuri proprietate publică, care crește stocul public de locuințe de închiriat la prețuri accesibile, pe o perioadă minimă de 35 ani și cu un consum de energie primar neregenerabil mai mic într-un 24% cel puțin la cerințele Codului Tehnic al Construcțiilor.

Pentru rulați acest program, dotat cu 1. milioane de euro din fonduri europene, Mitma a transferat deja Comunitatea din Madrid mai mult de 50 milioane de euro; către Comunitatea Autonomă a Insulelor Baleare, 000, 3 milioane; către Comunitatea Autonomă din Galicia 25, 2 milioane; toate acestea fiind prevăzute pentru un transfer suplimentar de aceeași sumă în 2023 . Ajutorul este de până la 563 euro pe metru pătrat de suprafață utilă a locuinței cu maximum 35.000 euro pe locuinta.

Ajutor pentru reabilitare la nivel de cartierPe de alta De asemenea, în actul prezidat astăzi de ministru, au fost semnate și acorduri pentru întreprinderea unor acțiuni de reabilitare la nivel de cartier în localitățile din Comunitatea Madrid și din Regiunea Murcia, în cadrul Programului de reabilitare a mediului economic și redresare socială în mediile rezidenţiale ale PRTR. În total, Ministerul va investi mai mult de 24 milioane de euro pentru acțiuni de reabilitare a mediilor rezidențiale care vor afecta mai mult de 3.00 locuințe în diferite orașe Madrid și Murcian.

În special, Ministerul, Comunitatea Madrid și șase orașe Madrid sălile (Alcalá de Henares, Aranjuez, Alcobendas, Alcorcón, Los Molinos și Fuenlabrada) au convenit asupra acțiunilor pentru reabilitarea a opt zone rezidențiale de reabilitare programată și care vor afecta aproximativ 2.563 locuințe situate în aceste șase orașe. Suma este mai mare de 43, 1 milion de euro, din Mitma contribuie aproape 29, 4 milioane de euro imputati din fondurile europene din PRTR.

În toate cazurile, entitățile locale vor executa lucrările de regenerare urbană ele însele, sau prin respectivele firme municipale, și vor presta serviciile unui birou de reabilitare, care facilitează gestionarea și execuția tuturor acțiunilor planificate.

În cadrul programului de reabilitare PRTR, ministrul a semnat astăzi acorduri cu Regiunea La Murcia și cu cinci municipalități ( Mula, Caravaca de la Cruz, Pliego, Cartagena și San Pedro del Pinatar) care se adaugă altor cinci care sunt semnate electronic și care, în total, promovează reabilitarea mediilor rezidențiale care vor afecta pe unii

locuințe în mule, C Aravaca de la Cruz, Pliego, Cartagena și San Pedro del Pinatar, Fuente Álamo, Santomera, Los Alcázares, Archena și Molina del Segura. Acțiunile reprezintă în total 9,2 milioane, cu o contribuție a Mitma de peste 5,8 milioane euro.

Pentru toate aceste acțiuni, Comunitatea Autonomă va acorda direct subvențiile către cele zece primării murciane. Ajutorul pentru reabilitarea imobilelor se va acorda proprietarilor caselor prin convocare publică în concurs simplu publicat de consiliile orăşeneşti. Se are în vedere și crearea unui birou de reabilitare pentru a facilita managementul și desfășurarea acțiunilor.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbana, Raquel Sánchez, în timpul actului de semnare a acordurilor cu Galicia, Insulele Baleare, Madrid și Murcia.

Mai multe informații Site-ul web al planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Video cu semnarea acordurilor, prezidat de ministrul Transport, Mobilitate și Agenda Urbană, Raquel Sánchez Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Locul de locuit Sursa: Guvernul Spaniei – Acorduri cu Galicia, Insulele Baleare, Madrid și Murcia pentru promovarea construcției pentru chirie la prețuri accesibile și reabilitare a peste 6.68 gospodării