Pentru Victoria Rosell, delegată guvernamentală împotriva violenței de gen, una dintre cheile campaniei este „arătarea unor situații diverse pentru a ajuta societatea să identifice violența care se poate întâmpla în mediul nostru imediat și, de asemenea, crește gradul de conștientizare a celor care ar trebui să o evite”. Al doilea obiectiv fundamental este „să insistăm că există tot mai multe resurse pentru a consilia, proteja și repara victimele”. Este o campanie adresată populației în general, dar în special adresată tinerilor, alcătuită din diferite piese care povestesc trei situații petrecute în locuri diferite, în care violența sexuală a fost suferită în sfera digitală, în copilărie și în noaptea liberă. . Fiecare poveste se încheie arătând resursele disponibile victimelor pentru îngrijirea, însoțirea și sfatul lor: 016, puncte violet și profesioniști precum State FFCCS.

Campania prezintă povești bazate pe evenimente reale, plasate în sezonul estival, narate pe un ton sobru și punând accent pe diferitele fețe pe care violența sexuală le transmite, în același timp. încredere în răspunsul instituțiilor. Planul media include reclame la TV, cinema, în aer liber, digital, RRSS și radio.

Sursa: Guvernul Spaniei – 2022 Ministerul Egalității lansează campania „Vrei-ne în viață. Vrei-ne liberi” pentru prevenirea violenței sexuale