#Madrid –

Ordinul 1221/2023 al Ministerului Culturii, Turismului și Sportului, prin care se rezolvă apelul de granturi pentru traducerea de cărți din Comunitatea Madrid corespunzătoare anului 2023, poate fi consultat acum la sediul electronic al Comunității Madrid.

Suma totală alocată este de 100.000 de euro și fiecare solicitant a depus până la trei proiecte, în aceeași limbă sau în diferite limbi. Lucrările care fac obiectul subvenției pot fi atât literare, clasice și contemporane, cât și științifice. În cazul operelor literare, s-a căutat un echilibru în ansamblul tuturor genurilor: eseu, poezie, teatru, benzi desenate și narațiune.

Unul dintre obiectivele Ministerului Culturii, Turismului și Sportului este sprijinirea sectorului editorial. Printre alte acțiuni care vizează încurajarea producției editoriale la Madrid aflate deja în funcțiune, s-a considerat oportună finalizarea acțiunilor prin promovarea în special a traducerii lucrărilor de interes cultural și științific care pot prezenta interes și care favorizează relațiile dintre editurile din regiune cu cele din alte tari

Apelul a fost publicat pe 10 martie 2023 în Monitorul Oficial al Comunității Madrid și rezoluția poate fi consultată la adresaSediul electronic al Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – A rezolvat cererea de granturi pentru traducerea cărților din Comunitatea Madrid 2023