Consulatul României la Ciudad Real şi-a început activitatea la data de 10 noiembrie. Prima misiune diplomatică a ROmâniei în această regiune se află în Calle Mata nr.37. Orarul de funcţionare a instituţiei este 9.00 – 17.00, de luni până vineri.

 

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, „noul oficiu consular de carieră are în responsabilitate circumscriptiile formate din comunităţile autonome Castilla-La Mancha (Toledo, Ciudad Real, Albacete, Cuenca şi Guadalajara) şi Extremadura (Caceres şi Badajoz) şi vine în sprijinul cetăţenilor români din provinciile menţionate cu o gamă largă de servicii consulare, respectiv eliberarea de documente de călătorie, de identitate, de acte de stare civilă şi acte notariale (procuri, declaraţii)„.

În acelaşi timp, se mai precizează în comunicat, Consulatul de la Ciudad Real acordă sprijin cetăţenilor români aflaţi în situaţii dificile pe teritoriul Spaniei, oferă consultanţă şi asistă cetăţenii români aflaţi în stare de detenţie în Spania. Datele de contact ale noului oficiu sunt: telefon fix 926.25.17.51, telefon de urgenţă 609.513.790, email cruciudadreal@telefonica.net.