Ambasada Romaniei de la Madrid a anuntat printr-o postare pe pagina de Facebook ca de acum inainte programarile pentru pasapoarte se pot face doar prin intermediul email-ului sau faxului.

Pentru solicitantii de pasapoarte la Sectia Consulara Madrid! Este necesara o programare prealabila (cita previa) care se obtine NUMAI prin intermediul internetului sau fax-ului. Utilizatorii de internet trebuie sa trimita un mesaj care sa contina datele de identificare si solicitarea la adresa de mail programari@consuladoderumania.es, iar prin fax mesajul care trebuie sa contina datele de identificare si un numar de telefon de contact se trimite la nr de fax 91-4165025. In max 72 de ore primiti raspunsul cu data si ora programarii„, se precizeaza pe pagina de facebook pe care Ambasada de la Madrid a inceput de curand sa transmita informatii pentru comunitate.

De asemenea se specifica clar ca „nu se fac programari pentru pasapoarte via telefon sau direct la sediul consulatului„, cunoscut fiind faptul ca din cauza numarului mare de apeluri telefonice, personalul Consulutului nu poate prelua toate solicitarile in timp real.

Vizitatorii paginii Ambasadei au comentat deja faptul ca nu toti romanii stiu sa foloseasca internetul si ca masura ii exclude pe multi oameni in varsta care nu stiu sa utilizeze calculatorul.