Comunitatea Madrid va extinde serviciul cuprinzător de îngrijire și asistență urgentă pentru incidente informatice și de comunicații la municipalitățile cu mai puțin de 20. locuitori și alte organizații și instituții critice ale regiunii.

Prin Unitatea de Intervenție Rapidă –UNIR–, integrată în Madrid Digital, se rezolvă imediat problemele de calculator, conexiune digitală și conexiune la telefonul mobil, cu scopul de a asigura buna funcționare a tuturor echipamentelor și conectivității. în rețeaua agențiilor și instituțiilor care sunt cheie pentru îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor.

Astfel, se lucrează deja la instanțe de pază, urgență și pompieri, precum și la instanțe speciale grupuri precum judecători, magistrați și procurori; iar, în acest trimestru, vor fi încorporați directorii de centre și reședințe de sănătate și sociosanitare. De asemenea, din ianuarie a acestui an, este frecventată și în domeniul auditorilor, directorilor generali adjuncți, profesioniștilor juridici și avocaților Justiției în cadrul promovării transformării digitale a regiunii.

Madrid Digital este principala agenție guvernamentală regională din Spania, cu o capacitate puternică de răspuns în situații excepționale, așa cum sa demonstrat în timpul pandemiei. Are această Unitate al cărei scop este de a oferi suport acelor utilizatori care, datorită caracteristicilor specifice și a importanței muncii pe care o desfășoară, necesită un suport mai agil și mai personalizat în rezolvarea incidentelor.

Această inițiativă se înscrie în angajamentul Departamentului Administrație Locală și Digitalizare de a însoți în mod proactiv nevoile funcționarilor publici și ale aleșilor municipalităților mai mici în utilizarea noilor instrumente care să faciliteze dezvoltarea activității lor și oferiți atenție și servicii cetățenilor oriunde locuiesc.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea va extinde serviciul de atenție și sprijin urgent în evenimentul incidentelor informatice pentru municipiile cu mai puțin de 20.20000. populație