În această după-amiază, președintele Generalității, Pere Aragonès, a condus prezentarea lui Judith Butler a XXXIII-a Premiu Internațional Catalunya. În timpul discursului său, președintele Aragonés a recunoscut „ angajamentul civic și social ” al lui Butler, despre care a spus că este „ un exemplu de nonconformism și voință transformatoare . ) „și“ o referință pentru țara pe care vrem să o construim ”.

“ Ne-a învățat că atunci când vorbim despre egalitate, când vorbim despre sexualitate, vorbim și despre economie, sociologie, psihologie „, a amintit Aragonés.

Directorul executiv a declarat că Butler a contribuit la ” ruperea dihotomiilor pentru a descoperi genul în toate dimensiunile sale, ajutând la vizualizarea unor noi frontiere până acum invizibile, dar care ne-au limitat ”

a amintit președintele Aragonés că pentru ca societatea să avanseze „ este esențial să ieșim din confortul simplificărilor ” și să ne preocupăm de realitate din diversitate și pluralitate pentru că, deși este o provocare complexă, este mai bogată și permite „ să includă toate persoanele ”. În acest sens, ea a reafirmat angajamentul Guvernului de a combate toate formele de inegalitate și discriminare.

În discursul său, Judith Butler a mulțumit premiului și a recunoscut că este o onoare împărtășită cu aliații săi. și interlocutori, precum și cu diverse domenii precum filosofia, literatura, studiile feministe și trans sau etica, printre altele. Butler, care a vorbit și despre schimbările climatice sau despre pandemie, a amintit de efectele războiului din Ucraina. „ Care sunt obligațiile globale de a oferi locuințe, calitatea de membru, hrană, îngrijire medicală și statut legal tuturor oamenilor din lume? Războiul, pandemia, distrugerea climei și strămutarea forțată nu au făcut din aceasta problema etică centrală a timpului nostru? ”, a întrebat el.

Evenimentul, desfășurat la Palau de la Generalitat, au fost prezenți CEO-ul juriului PIC, Mary Ann Newman; și Marta Segarra i Montaner, profesor de literatură franceză și studii de gen la Universitatea din Barcelona

, subliniind că munca ei „a revoluționat și a transformat teoria feministă prin studiile sale despre gen, homosexuali și lesbiene. activism pentru drepturile și sprijinul ei pentru mișcarea queer”. El mai subliniază că teoretizarea lui „permite evitarea viziunilor binare și fixe, astfel încât oamenii să poată trăi mai liber.”

Premi Internacional Catalunya

Generalitat de Catalunya a creat 1989 Premiul Internațional Catalonia, cu trei scopuri clare: să recunoască și să stimuleze creatorii, să ofere catalanilor exemple de cea mai înaltă calitate și cerere din toate punctele de vedere și să plaseze Catalonia pe scena marilor premii internaționale. Premiul este dotat cu 80 000 euro și sculptura „La clau i la letra” de Antoni Tàpies.

Sursa: Președintele Aragonului recunoaște angajamentul civic și voința transformatoare a lui Judith Butler