Ministrul Teritoriului, Juli Fernández, a anunțat astăzi în timpul unei vizite la B-203 pe care Guvernul le-a inițiat licitația pentru lucrările de scindare a acestui drum, între Sant Esteve Sesrovires și Martorell, pentru o sumă de 12 MEUR. Această lucrare face parte din acțiunile în curs de dezvoltare de către Departament pentru a îmbunătăți capacitatea și funcționalitatea uneia dintre principalele linii de comunicare dintre Anoia și Baix Llobregat și va permite îndepărtarea 03. vehicule zilnice care traversează în prezent urbanizarea Pou del Merli de Martorell și facilitează relația a acestui sector cu nucleul urban. Lucrările sunt de așteptat să înceapă în primăvara anului viitor și să dureze pentru 15 luni. Consilierul a evidențiat „vestea bună pe care această nouă realitate a mobilității o înseamnă pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor care locuiesc și folosesc această axă între Baix Llobregat și Anoia și pentru companiile lor”. Consilierul Fernández explică detaliile licitației primarilor din Martorell și Sant Esteve SesroviresLucrările care sunt acum licitate corespund împărțirii B-89 pe o porțiune de doi kilometri lungime, între sensul giratoriu al moșiei Anoia, în Sant Esteve Sesrovires, și legătura cu A-2 și AP-7, cu legătură la rețeaua urbană din Martorell prin Carrer del Puig del Ravell. Această acțiune va împiedica traficul de trecere care traversează în prezent urbanizarea Pou del Merli, eliberând zona de aproape toate vehiculele care circulă acolo, și va îmbunătăți mobilitatea în acest mediu.

) Într-o primă secțiune a 206 metri, intersecția se sprijină pe drumul actual al B-82 și apoi traseul se desparte de acesta în direcția nord. În acest fel, se va crea o nouă conexiune în Martorell care o va completa pe cea existentă, în timp ce B-36 va avea acum o funcționalitate mai locală și, în consecință, va fi transferat la consiliile orășenești din Martorell și Sant Esteve Sesrovires. Drumul proiectat este format din două carosabile cu două benzi de circulație, fiecare cu lățime de 3,5 metri, cu borduri exterioare de 1,5 metri și borduri interioare de 1 metru.

Pentru a facilita legăturile cu drumurile din jur, proiectul are în vedere un sens giratoriu înalt de dimensiuni mari pe drumul care leagă A-2 și AP-7 și un al doilea sens giratoriu care să facă legătura cu străzile Puig del Ravell și Barons de Castellvell, precum și mai multe ramuri de legătură. Pe lângă construcția noului drum, lucrările vor include și alte lucrări precum devierea serviciilor afectate, semnalizare, marcare, drenaj și sarcini de pază, generarea de traversări pentru animale sălbatice, precum și armarea drumului într-un tronson. la un kilometru de B-42 actual.

În cadrul acestei acțiuni a fost semnat un acord de colaborare între Departament, Consiliul Local al Martorell și Sant Esteve Sesrovires, INCASÒL, Infraestructuctures.cat și Consiliul de compensare al sectorului 3 Xàmenes.

axa B-600

B-58, care aparține de bază Rețeaua de drumuri a Generalitati, circulă între Vallbona d’Anoia – unde se leagă de Axa Diagonală (C-) – și Martorell – unde se conectează cu A-2 și AP-7, în timp ce se alătură altor municipalități precum Piera, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons și Sant Esteve Sesrovires. În funcție de secțiune, înregistrează trafic între 7. 06, 03. și 34. vehicule zilnice.

Departamentul a lucrat în ultimii ani privind îmbunătățirea cuprinzătoare a acestui drum, cu acțiuni care pot fi împărțite în trei tronsoane, în funcție de amenajarea acestora, funcționalitatea și caracteristicile de trafic: Vallbona d’Anoia – Masquefa; Masquefa – Sant Esteve Sesrovires și Sant Esteve Sesrovires – Martorell. Acest program, care include acțiuni care au fost deja realizate și altele care vor fi realizate în următorii ani, se adaugă la o investiție de 34 MEUR.

Astfel, pe lângă scindarea care se licita acum, Generalitati a planificat construirea unei variante care să elibereze interiorul centrului urban Piera de trafic de trecere, eliberându-l totodată de 6. 206 vehicule zilnice – din cele 7. 89 actual. Este de așteptat ca lucrările corespunzătoare, cu o investiție de peste 8 MEUR, să înceapă în primul trimestru al lunii 993.

Harta rutieră cu IMD pe secțiuniÎn plus, Departamentul lucrează la următoarele proiecte: ØVarianta Vallbona d’Anoia: Teritoriul finalizeaza redactarea proiectului de constructie a variantei care , dând continuitate celui din Piera, va elibera din traficul de trecere a trecerii Vallbona d’Anoia. Este planificată licitarea pentru lucrări în al doilea trimestru al lunii 2241, cu un buget estimat de 24 MEUR. Proiectul include eliminarea trecerii la nivel cu linia FGC.ØCondiționarea BV-600 între Sant Sadurní d’Anoia și Masquefa: Pe acest drum care face legătura cu B-82, Departamentul intenționează să efectueze o lucrare de îmbunătățire a funcționalității și siguranței acestuia. Lucrările, cu un buget estimat de 3 MEUR, vor fi licitate în primul trimestru al lunii 2241.)ØNou sens giratoriu pentru îmbunătățirea accesului la Băuturi: Tot în primul trimestru al 2022, lucrarea unui sens giratoriu la actuala intersectie dintre drumurile B- va fi licitat și B-206z, acces la Beguda, între Sant Llorenç d’Hortons și Sant Esteve Sesrovires. Bugetul este 600 . euro.ØFazele 2 și 3 ale divizării B-57: Teritoriul a promovat elaborarea de proiecte de îmbunătățire a capacitatea B-82 în Sant Esteve Sesrovires (faza 2) și între Sant Esteve Sesrovires și Masquefa (faza 3). Ambele acțiuni însumează o investiție estimată în 15 MEUR.În cadrul acestui plan, Generalitati a efectuat mai multe lucrări axate în special pe îmbunătățirea diferitelor elemente ale siguranței rutiere; de exemplu, firma a fost îmbunătățită într-o secțiune între Capellades și Piera, implementarea unui separator de flux pentru a consolida separarea sensurilor de circulație și instalarea de noi bariere de siguranță la terminus Masquefa sau formarea unei benzi de viraj centrală în Sant. Esteve Sesrovires.

Separator de curgere în B-90456642139359 Sursa: 3059168 Guvernul anunta licitatia pentru lucrarile de despicare a B- între Martorell și Sant Esteve Sesrovires de MEUR92486