O sută de români sunt acuzați de patronul unui restaurant din provincia spaniolă Léon că ar fi plecat fără să plătească după ce au sărbătorit un botez.

Incidentul s-a petrecut în cursul serii de luni la restaurantul hotelului Carmen din satul Bembibre, care găzduia o petrecere cu cel puțin 100 de persoane.

Din informațiile publicate de presa locală, meniul includea aperitive, friptură și băuturi, iar patronul chemase și câteva persoane ca ajutoare în acea seară.

De asemenea, pentru rezervarea sălii, presupusul naș al celor doi copii nou-născuți ar fi plătit un avans, iar atmosfera era animată de o formație muzicală.

La sfârșitul mesei, înainte de servirea tortului, toți invitații s-au ridicat deodată de la mese și au plecat spre mașini. Ospătarii și patronul localului au fost atât de surprinși încât nu știau cum să reacționeze.

Toți invitații au fost duși în câteva minute fără să plătească serviciile restaurantului, calculate la 2000 de euro, iar personalul a reușit doar să noteze câteva numere de înmatriculare.

Declarațiile patronului la postul spaniol Cadena Ser

Patronul a depus o plângere la Garda Civilă și le-a spus agenților că știe numele nașului și că mesenii aveau un accent specific străinilor din Europa de Est.

Mai multe publicații spaniole informează că cei 100 de invitați răi-platnici ar fi români.