#Madrid –

Pe 7 și 8 iunie, hotelul Ilunion Atrium a găzduit al X-lea Congres Internațional de Sănătate Ocupațională și Prevenirea Riscurilor organizat de Societatea Spaniolă pentru Sănătate și Securitate în Muncă (SESST) sub sloganul „Sănătate mintală, schimbări climatice de criză, metavers: noua realitate, noi provocări și provocări în prevenire”.

Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) a fost prezent la acest forum de referință pentru toți profesioniștii dedicați sănătății în muncă și prevenirii riscurilor, la care participă peste 100 de vorbitori care, în domeniile lor de activitate, se bucură de o mare recunoaștere, prestigiu și experiență, cu scopul de a face schimb de cunoștințe, de a reflecta și de a căuta soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Directorul general al Muncii și managerul IRSST, Silvia Marina Parra Rudilla, a luat cuvântul la masa de deschidere a Congresului afirmând că „o societate modernă nu poate fi înțeleasă fără o conștientizare clară a importanței prevenirii riscurilor profesionale, ceea ce nu este un succes. organizația nu poate fi înțeleasă fără o cultură solidă a prevenirii, siguranței, sănătății și bunăstării printre pilonii săi” la care a mai adăugat că „limita dintre viața socială, cea profesională și cea personală este foarte fină, așa că trebuie să existe un echilibru între aceștia pentru a atinge o calitate bună a vieții în general”.

De menționat că managerul Institutului a subliniat și că nu putem rămâne în urmă în progresele societății, „în primul rând pentru că trebuie să putem aplica toate progresele tehnologice care au loc pentru a realiza mai bine, mai eficient, apropiat și eficient; și în al doilea rând, pentru că trebuie să putem răspunde rapid noilor nevoi de forță de muncă și chiar să anticipăm riscurile viitoare”, subliniind că „la Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă din Comunitatea Madrid, nu suntem doar îngrijorați. dacă nu e ocupat.”

Pe de altă parte, și în calitate de reprezentanți ai IRSST, Fuensanta Palomino Pérez, șef al Serviciului de Ergonomie, a prezentat studiul factorului de vârstă și tulburărilor musculo-scheletice la lucrătorii din Comunitatea Madrid; și Jorge López de Ávila, șeful Serviciului de Intermediere a Riscului Psihosocial, a vorbit despre protocoalele de intermediere și acțiune împotriva hărțuirii la locul de muncă.

Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă dorește să joace un rol proactiv în promovarea prevenției și a siguranței în muncă. Din acest motiv, consideră prioritară participarea, împreună cu alte organizații și instituții, la întâlniri care servesc la studiul, cercetarea și diseminarea culturii preventive.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST participă la al X-lea Congres Internațional de Sănătate Ocupațională și Prevenirea Riscurilor