#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunităţii Madrid a autorizat în şedinţa sa de săptămâna aceasta licitaţia pentru noul contract de management al Centrului de zi nr. 1 pentru femeile victime ale violenţei sau aflate în risc de excluziune socială. Investiția planificată este de 1.190.549 euro pentru o perioadă de execuție de doi ani.

Obiectivul acestei resurse specializate, care face parte din Rețeaua de îngrijire cuprinzătoare pentru victimele violenței din Comunitatea Madrid, este dezvoltarea personală, socială și educațională a femeilor printr-un model de intervenție interdisciplinar și individualizat. Are capacitatea de a deservi aproximativ 600 de persoane pe an.

Îngrijirea este asigurată de o echipă de 13 persoane, inclusiv educatori, psihologi, avocați, asistenți sociali și mediatori interculturali. Toți lucrează pentru a promova autonomia și dezvoltarea personală maximă a utilizatorilor, cărora le oferă și pregătire și sprijin pentru a putea intra pe piața muncii.

În procesul de atribuire a acestui contract, criteriile de calitate (51 puncte) vor prevala asupra ofertei economice (49 puncte). Astfel, vor fi apreciate propuneri care includ aspecte precum formarea continuă a echipei profesionale, deținerea unui plan de supraveghere extern sau încorporarea de mediatori interculturali cu cunoștințe de limbi străine.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 1,2 milioane de euro unui Centru de zi pentru femeile victime ale violenței