#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a convenit săptămâna aceasta să investească 210.000 de euro pentru finanțarea activităților de promovare a cărții și lecturii în regiune.

În acest scop, Executivul regional, prin Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, a semnat acorduri cu Asociația Editorilor din Madrid și cu Asociația Antreprenorilor din Comerțul Cărții din Madrid, care presupun o investiție de 100.000 și 110.000 de euro. , respectiv.

Concret, prin subvenția pentru Asociația Editorilor din Madrid, entitate profesională formată din aproape 300 de edituri private dedicate publicării de cărți, Comunitatea Madrid contribuie la finanțarea cheltuielilor derivate din demararea în 2023 a Campaniei. Cărți spre stradă.

De asemenea, va face posibilă organizarea unui concurs școlar de citit și scris, publicarea revistei și a site-ului web Bibliodiversitateparticipă la LIBER 2023, facilitează prezența asociației la târguri și evenimente naționale și internaționale, lansează acțiuni de formare, precum și o campanie de promovare a cărții.

La rândul său, subvenția acordată Asociației Antreprenorilor Comerțului de Carte din Madrid va face posibilă sărbătorirea Premiilor Breslei Librăriilor din Madrid, participarea acestei entități la Târgul de Carte din Madrid 2023, desfășurarea acțiunilor de formare și perfecționare profesională în domeniul vânzării de cărți și lansarea unei campanii de achiziție de cărți și de încurajare a lecturii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă investiții pentru promovarea cărții și lecturii în regiune