#Madrid –

Comunitatea Madrid a desfășurat săptămâna aceasta I Conferința Interuniversitară de Antreprenoriat și Inovare, un forum de colaborare între cele 19 universități din regiune cu scopul de a promova discuții și propuneri de acțiuni pentru a continua creșterea în acest domeniu.

Această inițiativă, organizată de Fundación para el Conocimiento madri+d în colaborare cu Centrul de Antreprenoriat al Universității Complutense din Madrid, a reunit experți din companii și acceleratori în diferite mese rotunde și prezentări, unde și-au oferit punctul de vedere asupra rolul universităților în ocuparea forței de muncă și creativitate și, în comun, provocările și interesele în eventualele alianțe.

Tinerii antreprenori și cercetători au avut ocazia să-și prezinte ideile și startup-uri reprezentanților corporațiilor care participă la Grupul de inovare deschisă, coordonat de Ministerul Educației și Universităților, unde este încurajat sprijinul marilor companii cu prezență în teritoriu și cu un interes activ în derularea proiectelor.

Acest grup de afaceri este format din membri ai Executivului regional și companii precum Telefónica, Repsol, Prosegur, Cofares, Airbus, Sacyr, Merck, Grupo Lantero și Cepsa.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește I Conferință Interuniversitară despre Antreprenoriat și Inovare