În ansamblu, Spania închide 2022 cu o scădere de 1.204 persoane care desfășoară activități independente. În ultimul deceniu, creșterea persoanelor care desfășoară activități independente în Spania este feminină. Femeile care desfășoară activități independente au crescut cu 16,3% față de doar 6,6% dintre bărbați. DESCARCĂ RAPORTUL COMPLET

Ca în fiecare an, Federația Națională a Asociațiilor de Lucrători Independenți-ATA întocmește un raport cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Asa de, 2022 se închide ca an al femeii care desfășoară activități independente: în 2022 RETA a adăugat un total de 7.828 de colaboratori independenți față de scăderea de 9.022 înregistrată de bărbați (Tabelul 0). În ciuda creșterii foarte importante a femeilor, acestea nu au putut compensa victimele bărbaților, iar Regimul Special pentru Lucrători Independenți s-a încheiat cu o scădere totală de 1.204 lucrători independenți.

Raportul arată, de asemenea, că în ultimul deceniu creșterea numărului de lucrători independenți în Spania este feminină (Tabelul 1 și 2). Femeile care desfășoară activități independente au crescut cu 16,3%, față de doar 6,6% dintre bărbați. Din cele 301.068 de persoane afiliate la RETA din decembrie 2012, 169.596 au fost femei, față de 131.483 bărbați care desfășoară activități independente.

„2022 a fost din nou un an foarte dificil pentru colectivul autonom. Consecințele pandemiei s-au adăugat celor cauzate de războiul din Ucraina, care ne-a scumpit toate costurile, în special cele legate de electricitate și combustibil. În ciuda acestui fapt, femeile au revenit să fie protagoniste și au reușit, împotriva oricărui pronostic, să reia noi activități și să amortizeze căderea bruscă condusă de bărbați ”, subliniază Candelaria Carrera, șefa Secției Femei a ATA.

Raportul întocmit de ATA arată creșterea în 2021, în ultimii zece ani, comparația cu restul țărilor europene, distribuția pe sexe și comunități autonome, date pe sectoare, vârstă…

Continua să citești…

DESCARCĂ RAPORTUL

Declarație a Candelaria Carrera, șefa zonei femei a ATA.
Sursa: 2022 anul femeii autonome: RETA adaugă 7.818 autonomi