#Madrid –

Comunitatea Madrid a înmânat astăzi premiile Young Talent, care recunosc în fiecare an exemplele de auto-perfecționare, solidaritate și toleranță oferite de madrilenii cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani care dețin Cardul de Tineret. Ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, a participat la ceremonia de premiere, desfășurată la Poșta Regală, unde a subliniat că „fiecare dintre aceste premii este o oglindă în care să te privești, o invitație la efort și excelență, astfel încât ceea ce este acum un caz singular devine generalizat și devine un model de conduită”.

Premiile Young Talent au trei categorii. în de Depășirea, care evidențiază efortul intelectual sau fizic de a depăși obstacolele personale, familiale sau sociale prin studiu, sport, artă sau orice altă disciplină, câștigătorul a fost Alejandro Morillas Parra. La 18 ani, cu paralizie cerebrală, student la Inginerie Informatică, și-a creat propriul site de pe care proiectează obiecte originale și personalizate pe care le fabrică cu o imprimantă 3D.

Marta de Diego García și Aida de Miguel au obținut premiul I la secțiunea de Toleranţă, care distinge inițiativele menite să promoveze integrarea, comportamentul incluziv, înțelegerea și acceptarea diversității sau medierea pentru rezolvarea situațiilor de conflict sau violență. Ambele au întreprins un proiect de vizibilitate pentru sportul feminin ca instrument de incluziune, arătând greșelile și înfrângerile ca parte a unui proces și a unei concepții realiste despre viață.

Și în categoria de Solidaritatecare recunoaște tinerii care s-au remarcat pentru promovarea unei dezvoltări sociale, ecologice, culturale, educaționale și socio-sanitare mai echilibrate și echitabile prin sprijinul lor pentru cauze sau interese ale altora, câștigătoare a fost Alejandra Usoz Verdasco, studentă la drept, care în calitate de un voluntar al ONG-ului REMAR a intrat pe teritoriul ucrainean pentru a oferi mese și a se juca cu copiii orfani după invazia rusă.

Cei 15 câștigători au împărțit cei 45.000 de euro cu care sunt dotate aceste premii, pe lângă o distincție comemorativă. Videoclipurile proiectelor câștigătoare pot fi vizionate pe canalul de Youtube al Direcției Generale de Tineret.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid recunoaște exemplele de îmbunătățire, solidaritate și toleranță cu Premiile Tineretului Talent