#Madrid –

Comunitatea Madrid a dat undă verde proiectului de construcție a unui nou centru cultural în Plaza del Dos de Mayo din Navalagamella prin Programul Regional de Investiții -PIR- 2022/26. Este una dintre primele înregistrări solicitate de către consiliul local guvernului regional în cadrul acestui PIR și care are un buget de aproape 1,5 milioane de euro.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a vizitat astăzi Navalagamella pentru a prezenta viitoarea clădire, o clădire de 1.316 metri pătrați care va avea o sală de adunări cu o capacitate de peste 200 de persoane, 8 săli de clasă pentru formare și diferite activități și un garaj cu 18 locuri de parcare.

Izquierdo a amintit că 23 din cele 260 de inițiative prezentate cu noul PIR sunt legate de dotări cu caracter cultural pentru o sumă de 25 de milioane de euro solicitate de 20 de municipalități.

Acestea sunt Aranjuez, El Atazar, Berzosa del Lozoya, Cenicientos, Daganzo de Arriba, Fuentidueña de Tajo, Horcajuelo, Horcajo de la Sierra-Aoslos, Leganés și Madarcos. Au solicitat și acest tip de spectacol: El Molar, Moralzarzal, Móstoles, Navalagamella, Prádena del Rincón, San Agustín de Guadalix, Torrejón de Ardoz, Torremocha de Jarama, Valdemanco, Villamanrique de Tajo.

„Prin acest plan, garantăm principiile solidarității și echilibrului intermunicipal în cadrul politicii sociale și economice, colaborând cu consiliile orașului în furnizarea cuprinzătoare și adecvată a serviciilor la nivel local. În acest sens, pentru perioada 2022/26 dotăm Navalagamella cu 3,2 milioane de euro destinate promovării de noi infrastructuri și servicii pentru cei 3.000 de locuitori ai săi, cu 43% mai mult decât programul anterior”, a punctat consilierul.

Pe lângă noul centru cultural, se va întreprinde construcția de noi insule ecologice pentru îngroparea containerelor, un nou teren de paddle tenis acoperit la centrul sportiv La Solana și achiziția a două vehicule pentru servicii municipale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va construi un nou centru cultural în municipiul Navalagamella