ACEASTA INITIATIVĂ CAUTĂ SĂ ÎNCHIDE CERCETĂRI ÎN INSTITUTE

Spitalul Universitario 12 de Octubre din Madrid, Novartis și Big Van Ciencia sărbătoresc pentru al doilea an consecutiv Gala finală a programului „Reimagine Science”, care urmărește să aducă cercetarea mai aproape de școlile secundare. Finala concursului video științific, parte centrală a galei, s-a încheiat cu victoria IES Emperatriz María de Austria, din Carabanchel, pentru „Living under ignorance”, un videoclip care încearcă să conștientizeze valoarea vaccinurilor. împotriva pseudoterapiilor fără dovezi științifice.

Videoclipul câștigător a învins alți opt finaliști: IES Alameda de Osuna, cu videoclipurile „El abuelo” și „Los Sims”; IES Europe, cu „Ați înțeles acum băieți?” și „Cuma”; IES Arcángel, cu „Fight the grip K”; IES Miguel Delibes cu „Noutăți despre vindecarea miopiei”; IES Ábaco, cu „Povestea lui Adam”; IES Pablo Picasso cu „Taluri clinice”.

Juriul, format din profesioniști în cercetare clinică de la Novartis și experți din domeniile științifice, educaționale și de divulgare ale Spitalului 12 de Octubre și Big Van Ciencia, a apreciat claritatea mesajului, conținutul prezentărilor și carisma participanților. .

În total, juriul a evaluat 49 de candidaturi prezentate de la 12 institute din Comunitatea Madrid la care au participat 227 de studenți. Evenimentul final este difuzat prin streaming, cu scopul de a promova un program care dorește să trezească interesul tinerilor pentru cercetare și să încurajeze vocațiile științifice încă de la o vârstă fragedă, aducând ultimele progrese în această materie elevilor și profesorilor de la ESO și Bacalaureat.

Reimagine Science a ajuns la 2.134 de studenți în această ediție, triplu față de anul precedent. Toți au avut ocazia să participe la monologuri, personal și online, care folosesc umorul pentru a încuraja reflecția de grup și a învăța despre știință, studiile clinice și dezvoltarea de noi medicamente. Niște cunoștințe pe care le lucrează ulterior cu profesorii lor în clasă și pe care, în final, le surprind în videoclipuri.

Gala cu difuzarea videoclipurilor prezentate poate fi văzută la acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 de Octubre găzduiește încă un an finala concursului video științific al programului „Reimagine science”