Comunitatea Madrid l-a numit astăzi pe bucătarul Juan Pozuelo noul ambasador al Produsului Certificat M cu Garanția Alimentară Madrid la standul său de la Madrid Fusión, evenimentul gastronomic de referință internațional care își sărbătorește până miercuri cea de-a 21-a ediție la locul IFEMA.

Bucătarul l-a înlocuit pe Julián Mármol, care a câștigat titlul în 2022. Profesioniștii Mario Sandoval (2016), Javier Estévez (2017), Iván Muñoz (2018), Miriam Hernández (2019) și Daniel Ochoa și Luis Moreno (2021) au această distincție față de anii precedenți. Pozuelo a primit recunoașterea de la ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, într-un act condus de jurnalista Concha Crespo.

„Este o mândrie să ai un ambasador care trăiește și simte gastronomia încă din copilărie și pariază pe cele mai cunoscute elaborări ale sale pentru produsele din regiunea noastră. Gastronomia Madridului este mai puternică, mai competitivă și mai prezentă în haute cuisine în fiecare an și este un sector prioritar pentru Executivul regional, deoarece reunește efort, munca de zi cu zi, calitate și inovație”, a subliniat Martín.

Cariera acestui bucătar, formator și comunicator a fost legată de la început de Madrid, unde s-a născut și și-a făcut majoritatea pașilor profesionali prin deschiderea a două restaurante, evidențiind taverna El reloj de Harry & Sally, situată în centrul orașului. capitala. Pozuelo a fost și director al Instituto de Enseñanza Secundaria Hotel-Escuela de la Comunidad și din octombrie 2013 este membru al Comitetului Tehnic Culinar al Selecției Spaniole de Bucat Profesionist și al Comisiei Tehnice a echipei Bocuse d’Or Spania de selectia.

A doua și a treia zi de Madrid Fusion

După programare, activitățile standului de la Madrid și-au continuat programarea. La ora douăsprezece show cooking Roci de brânză de ciocolată, ciocolate făcute din brânzeturi de la Marqués de Mendiola și Vega de San Martín de Carlos Sierra, Poncelet Quesos și organizate de Q de Quesos. Această expoziție a fost urmată de o demonstrație culinară realizată de Carlos Pérez de la Latxaska Etxea, cu vinuri și uleiuri Laguna.

La prânz sosesc două dintre cele mai așteptate feluri de mâncare. În primul, cu Albe-Lácteas del Jarama, Rubén Amro, de la restaurantele Box Art Hotels, Koma și Cedro, va desfășura o etapă de bucătărie creativă: ciocolată crocantă. burrata cu stil salmorejo cajun și dulcele pecorata pasiega, afumată pe moment, cu perle de miere de lavandă. The delicatese Va fi asortat cu vinul Pureza Dulce de la Bodegas Cardeña. A doua este înghețata trompe l’oeil carne de gheata de Roberto Capone, realizat cu carne de vită tocată din IGP Carne de la Sierra de Guadarrama, care va fi degustată cu Aceña roșu demisec, de la crama Virgen de la Poveda.

Brosa zilei este rezervata pentru Chotis în Sierra Norte din Madridun proiect al Asociației Gastronomice Sierra Norte, condus de sigiliul Produs Certificat Madrid M, cu Carne din Sierra de Guadarrama, legume de la Tomate la Huerta, brânză de la Alimentos de Miraflores, miere de la El Bardal de Braojos, ierburi aromatice de la Horybio și vin de la Bodegas Viña Bardela.

Mâine, miercuri, ultima zi a târgului, începe cu Mic dejun în stil madrilencu Miguel Ángel Mateos, bucătar executiv al restaurantului Inclán Brutal, care va dezvolta preparatul melycao chulapo, făcut cu miere de Madrid și ciocolată Maykhel. Ulterior, este planificată o degustare de cârnați premium Sierra de Madrid Arome de vițel din Carne de la Sierra de Guadarrama IGP combinate cu vinuri Jeromín, urmate de un preparat de carne sărată și afumată cu produse de grădină murate și la grătar de la Casa Santoña. Mâncărurile vor fi asortate cu vin de la Bodegas Muñoz Martín.

Evenimentele finale vor consta în pregătirea Biban de mare cu spumă de tarhon și piele crocantă, de Francisco de Miguel și Antonio Núñez, de la Euroambrosías, cu vinul Senda 2019 de la Las Moradas de San Martín, îndrumat de vinificatorul Isabel Galindo. Ceremonia de închidere va fi o prezentare de către Consorțiul de Export –Chocolates Maykhel, Madrid Miel, La Aceitera de la Abuela și Sabores Sierra de Madrid–, despre pregătirea și degustarea de cannelloni de la Madridde Miguel Ángel Mateos, cu Vinos Jeromín.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid îl numește pe Juan Pozuelo ca noul ambasador al mărcii de garantare a produselor alimentare certificate M